Lagbanner
Veckans Liverpool: The Red Bird is rising

Veckans Liverpool: The Red Bird is rising

Vi röda fans har fått genomlida många tunga veckor. Tappade poäng och insläppta mål i parti och minut. Väldigt många av våra favoritspelare har underpresterat. Flera följare har gått från "believers" till "doubters". Men denna veckan, vecka 41, vände det. Kanske har vi kommit till krönet av uppförsbacken och kan börja skönja ett skönare landskap. Vågar vi tro att vår röda fågel flyger fram stolt och segerrik igen?

Mo betalar tillbaka
Efter väldigt utdragna, jobbiga och inställda förhandlingar om kontraktskrivning kritade Mohamed Salah slutligen på ett nytt kontrakt. Liverpool tvingades spräcka sin lönepolicy men vår "golden boy" var kvar i laget. När säsongen väl ryckte igång såg Mo kall och loj ut. Fler och fler började mumla om att det var bortkastade pengar och att pengarna hade stigit honom åt huvet. Men den här veckan har Mo satt alla tvivlare på plats. Först gjorde han tidernas snabbaste Champion League-hattrick mot Rangers i onsdags. Det tog sex minuter och tolv sekunder. Idag tog det 76 minuter innan han tryckte dit segerbollen mot Manchester City. Anfield exploderade. Mo är värd alla pengar, det tyckte nog alla röda idag

Defensiven börjar sätta sig
Liverpool har släppt in massor av mål. Dom senaste tolv PL-matcherna har vi bara hållit nollan i två matcher. Sådan släpphänthet håller inte för ett lag som vill kämpa om pokaler. Vi har haft många skador vilket har påverkat. Men vi har också varit okoncentrerade och loja vilket är ännu värre. Jürgen Klopp har skrikit sig hes och blå utan att få fart på grabbarna. Sedan satte han ett nytt spelsystem med två defensiva mittfältare och yttermittfältare som jobbar tillbaka. Det har gett resultat, vi får mer spelare bakom bollen och vi ser stabilare ut. Vi släppte in ett lite onödigt mål mot Rangers men höll nollan mot Manchester City, ett riktigt styrkebesked.

Vaktavlösning i sjukstugan
Det har varit fullbelagt i vår sjukstuga från dag 1 denna säsong. Det har ständigt handlat om sju-åtta-nio eller tio spelare som har varit skadade. När någon har kommit tillbaka har andra skadat sig. Nu har vi Luis Diaz, Joel Matip, Ibrahima Konate, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Curtis Jones, Arthur och som det såg ut i slutet av Manchester City-matchen återigen Diogo Jota i sjukstugan. Trent Alexander-Arnold gjorde comeback och Ibou närmar sig. När lättar skadetrycket?

En speciell hyllning till vår 36-årige stålman
Med tre skadade försvarare fick åldermannen James Philip Milner uppgiften att starta som högerback mot Manchester City. Hans huvudmotståndare var den 22-årige hajpade landslagsmannen Phil Foden, men det blev ingen direkt rolig kväll för ungtuppen. James satte kropp mot kropp och Phil flög all världens väg. Mille släppte aldrig riktigt in Foden i matchen. Han spelade koncentrerat, resolut och höll sig inom gränserna. Det här var hans 302:a match för vårt lag och det lär inte vara den sista.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-10-16 21:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool