Lagbanner
Veckans Liverpool: Tillbaka i vinnarspåret med besked

Veckans Liverpool: Tillbaka i vinnarspåret med besked

Det sista landslagsuppehållet innan mars är till ända och Liverpool hittade direkt tillbaka till vinnande vägar igen. LFC-redaktionen ger er…

… veckans revansch
När säsongen 2018/19 var till ända öppnades en helt ny värld av drömmar för mig som Liverpool-supporter. Sedan dess har jag levt med den underbara tanken att det faktiskt inte är helt omöjligt att denna upplaga av Liverpool tar över 100 poäng i ligan och/eller håller sig obesegrade genom 38 matcher, just därför svider alltid den första förlusten extra länge under de senaste säsongerna. Däremot blir nästkommande seger ännu ljuvare, och på vilket sätt den levererades. Efter en tröttsam start fick Klopp nog, skällde ut Arteta så att spelarna hörde och matchen var över. En ytterst viktig revansch för resterande del av året, och eventuellt även säsongen.

… veckans bredd
För att sedan vrida ner min hybris kring denna trupp behövde jag däremot bara kolla på bänken i matchen mot Arsenal. Personligen älskar jag när unga spelare från akademin ges chansen, och i detta nu har jag en förkärlek till Tyler Morton som jag hoppas blir nästa stjärna, men om man ska slåss om samtliga titlar behövs en större bredd. Minamino, Gordon, Bradley, Morton, Beck var fem av nio avbytare till matchen mot Arsenal. Jämför vi då med Chelsea eller Manchester Citys respektive bänkar denna säsong känns det som ett mirakel att vi nämns som titelutmanare. När sedan Neco Williams nämns som kandidat till att vikariera för Salah och Mané i januari, då vill man inte att året ska ta slut.

… veckans debut
Tillbaka till något mer positiva tongångar så var det väldigt roligt att se Tyler Morton göra sin Premier League-debut. Med tanke på vår tendens till att inte värva i onödan kommer akademispelarna få ta ett större ansvar i år. Från hela matcher i cuperna till viktiga minuter i ligan så gäller det att visa framfötterna för att bli en långsiktig del av detta Liverpool och visst ser det på flera håll lovande ut?

… veckans servitör
Och ska vi vara helt ärliga blir ”veckans” en förolämpning mot vår alldeles egna högerback. Efter två assist i matchen mot Arsenal passerade Trent Alexander-Arnold 50 assist för klubben. Nog för att det är välkänt att han besitter en känslig högerfot är det smått otroligt att höra dessa siffror: 51 assist för en 23-årig högerback. Vi på redaktionen ser framemot flera år och mängder med fler assist från vår egna scouser.

… veckans formbesked
Med en växande skadelista som denna säsong verkar sätta sig främst på mittfältet var det skönt att se ett så väl fungerande mittfält mot Arsenal. Fabinho var bäst på plan och gav inte Arsenal en centimeter i onödan, Thiago var tillbaka från start och bidrar med sina trygga fötter till ett helt annat lugn på planen och till sist fortsatte ”Ox” att visa på en växande form, när alla andra gett upp växlar Oxlade upp för att bevisa att han ska tampas om platsen i laget.

… veckans formbesked x2
Vi fortsätter, och avslutar, med den positiva tonen. Även Minamino bevisar form, han är inte bara en notorisk målskytt i ligacupen utan han gjorde också mål på sin första touch mot Arsenal. Den effektiviteten får han mer än gärna fortsätta med, särskilt med tanken på vad som väntas skall i början av 2022.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-11-21 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool