Lagbanner
Veckans Liverpool: Ungdomarnas vecka

Veckans Liverpool: Ungdomarnas vecka

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

Veckans dispyt...
Jürgen Klopp och Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder har fortsatt skicka spydiga kommentarer fram och tillbaka till varandra. Det hela har sin grund i diskussionen om hur många byten Premier League-klubbar ska få göra. Wilder vill ha kvar det som det är nu, med endast tre byten, medan Klopp propagerar för fem byten. Nu har meningsskiljaktigheterna istället kommit att handla om det faktum att vissa klubbar får ha supportrar på sina matcher medan andra inte får det. Sheffield United får inte ha fans på sina matcher medan Liverpool får ha 2000 på plats, och i relation till detta sade Klopp: “Look, if I say it helps, then Chris Wilder will say it’s not ok that Liverpool has supporters and Sheffield United does not. If it was the other way round, I wouldn’t say because it is not something I can control,” Känns som ett väldigt meningslöst bråk som inte kommer mynna ut i något bra för någon sida...



Veckans CL- och PL-debutant…
Caoimhín Kelleher gjorde i veckan sin debut i Champions League såväl som i Premier League. Och vilken debut det var! Debuten kom relativt oväntat då det visade sig att Alisson hade gått sönder och den förväntade andremålvakten Adrian blivit petad. Kelleher höll nollan och gjorde flertalet viktiga räddningar för att säkra vidare avancemang och gruppseger. Fick även förtroendet att stå mellan stolparna mot Wolverhampton, och har i skrivande stund gjort en mycket stabil insats. 

Veckans “upprättelse”...
Känns töntigt att skriva upprättelse, men det är någonstans vad det kändes som. Neco Williams har fått utstå stark kritik på sociala medier efter sina insatser i Alexander-Arnolds frånvaro. Och visst, han har inte alltid presterat på topp, men grabben är 19 år och ska ersätta en av världens bästa högerbackar. Att då se folk avfärda hela hans karriär efter några få dåliga insatser inkapslar allt dåligt med sociala medier och fotbollen. Det var därför extremt skönt att få se Neco höja sig flera nivåer mot Ajax. Han hade det lite tufft inledningsvis, men stängde resten av matchen ner sin högerkant och bidrog även med assisten till 1-0 målet. 

Veckans publik…
Då var det dags igen. Anfield fick äntligen ta emot publik då 2000 supportrar fick ynnesten att återigen besöka fotbollens mecka. Var en varm känsla man fick inombords när publiken ställde sig upp för att sjunga YNWA, när de gav ungdomarna ett extra lilla stöd när en dålig touch togs eller när de svordomarna skreks ut åt Coady som försökte filma till sig en straff. En vinst för fotbollen helt enkelt. 

Veckans framtid…
Curtis Jones har gått från klarhet till klarhet denna säsong och ser ut att gå emot en ljus framtid i den röda tröjan. Det var nog inte många som trodde att Jones skulle ta en plats på mittfältet, men skador och hårt matchande gav honom chansen och sedan dess har han inte tittat tillbaka. Gjorde i veckan sitt första mål i Champions League när han styrde in Neco Williams överslagna inlägg. Svårt att tänka mig att han skulle starta när alla är spelare är skadefria, men han har i alla fall slagit sig in i rotationen, starkt då han endast är 19. 

Veckans VAR…
Det har varit mycket negativa skriverier om VAR de senaste veckorna, månaderna och numera åren. Men idag visade VAR varför systemet introducerades från första början. Det var för sådana situationer som när Conor Coady uppenbart filmar och lurar domaren. Många frågetecken kvarstår däremot och det kommer säkerligen fortsätta debatteras ifall vinsten av att eliminera sådana lurendrejerier gör upp för allt negativt VAR inneburit för fotbollen. Jag skulle argumentera för att det inte är fallet. 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-12-06 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool