Lagbanner
Veckans Liverpool: Urspårning men ändå en chans?

Veckans Liverpool: Urspårning men ändå en chans?

Vecka 15 blev en vecka att glömma för alla Liverpoolsupportrar. Två förluster hemma på Anfield har nästintill förstört säsongsavslutningen men trots det finns en chans. Liverpoolredaktionen ger er veckans…

Veckans missräkning.
Liverpool gavs en bra chans att avancera i Europa League när man undvek den, på förhand, största rivalen Bayer Leverkusen samt toppklubbarna från Italien i Roma och Milan. Detta utan att underskatta Atalanta och det skulle de visa prov på. Liverpool hade mycket boll men gjorde inga mål, som vanligt, och istället var italienarna kliniska. Ett, två och tre hann det bli innan domaren blåste i sin pipa och i alla normalfall ska det vara game over efter en 3–0-förlust hemma i Europa. Så kan fallet mycket väl vara här, men om det finns någon klubb som kan vända detta ska det väl vara Liverpool? Den stora frågan blir hur de kommande matcherna prioriteras och den nästan lika stora frågan blir hur laget ska lyckas göra fyra mål. Vi får se om det är möjligt men jag tänker inte ge upp på förhand.

Veckans glädjeämne.
De är få, den kanske är ensam men veckans glädjeämne får gå till den enda spelaren i truppen som verkar kunna göra mål för tillfället. Jayden Danns visade prov på sina färdigheter och att framtiden kanske ändå är ljus. I U21-matchen på Old Trafford mot Manchester United hade den unga anfallaren lekstuga och låg, med sina kvicka fötter, bakom allt innan 0–1-målet. Han fick sedan själv kröna matchen med en elegant klack till 0–3. De två målen kommer jag återigen hänvisa till på sociala medier för att lyfta stämningen.

Veckans tränarjakt.
Sju matcher kan vara allt som återstår av Jürgen Klopps Liverpoolkarriär och jakten på hans efterträdare är i full gång. Efter beslutet att Xabi Alonso väljer att stanna i Bayer Leverkusen har i princip allt snack kretsat kring Sportings Ruben Amorim. I veckan tonade dock portugisen ner snacket och sa att han inte tagit något beslut och kan bli kvar i Sporting. Frågan är om det är spel för galleriet för att fokusera på deras jakt på en ligatitel eller om Liverpool inte lockar? Det börjar bli ont om direkt spännande kandidater så klubben får gärna sälja in en dröm snarast! Min kandidat utöver dessa två herrar blir en som jag upplever har blivit förbisedd av många supportrar; Thiago Motta. Min känsla är att många har klankar ner på det namnet och det förstår jag inte riktigt?

Veckans flashback.
Det var mycket som var kusligt likt säsongen 2014 i söndagens match mot Crystal Palace. Inte nog med att de kanske dödade våra titelchanser igen så var det ytterst nära att Virgil van Dijk replikerade en viss halkning. Jag vill med det, trots det dystra resultatet, tacka Andrew Robertson för nya, eviga, hån.

Veckans lån.
Om vi blickar mot framtiden finns det ytterligare spelare som gjuter in en form av hopp. Tyler Morton sköter sig fullt godkänt i Championship och det engelska U21-landslaget och bland Mortons konkurrenter i andradivisionen finner vi också Fabio Carvalho som återigen hittat speltid och form. I Hulls jakt på en playoff-plats har portugisen kommit in och gjort åtta mål på 16 matcher i ett sista försök att återuppliva sin Liverpoolkarriär. Kan det vara en spelare som den kommande tränare kan få ut mer av? Det får framtiden utvisa.

Veckans bonus.
Jag vill också passa på att be om ursäkt för mina blunders i veckan. Har sålt in idén hos mig själv att matchen mot Crystal Palace var på bortaplan, och trots att jag såg att det var på Anfield hade jag lurat mig själv i såväl inför- som betygtexten. Ber om ursäkt för det slarvet och hoppas att det inte påverkade för mycket. Mot en ny, bättre, vecka för oss samtliga. YNWA!
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-04-15 08:08:00
Author

Fler artiklar om Liverpool