Lagbanner
Veckans Liverpool: Viktig tillbakastuds efter debaclet i Neapel

Veckans Liverpool: Viktig tillbakastuds efter debaclet i Neapel

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans tillbakastuds
Efter den usla insatsen i Champions League-premiären borta mot Napoli förra veckan väntade Ajax på Anfield under onsdagskvällen. Det var ett helt annat Liverpool som kom ut och visade vilja, kämpaglöd och löpvillighet framför hemmafansen. Efter att de röda skapat mängder med chanser matchen igenom såg det ändå ut att sluta 1-1, men Joel Matip ville annat när han knoppade in 2-1 på hörna i den 89:e minuten. Liverpool studsade således tillbaka och tog tre viktiga gruppspelspoäng och visade att man fortfarande kan spela den fotboll som vi blivit så bortskämda med under de senaste åren.

…veckans skillnad
Efter att ha gått sönder redan i ligapremiären mot Fulham var Thiago Alcantara med i startelvan igen lagom till veckans CL-möte med Ajax. Och vilken skillnad det blev med spanjoren tillbaka. Han visade upp ett lugn med bollen och slog som vanligt flera fantastiska passningar som skar igenom motståndarnas linjer. De små kroppsfinterna och rörelsemönstret 31-åringen besitter är fenomenalt att titta på och vi får be till högre makter att han får vara skadefri nu ett bra tag framöver, för han är otroligt viktig för det här laget.

…veckans hängivenhet
Arthur Melo drogs med skadeproblem under hela sommaren innan anslöt till Liverpool från Juventus på Deadline Day och var inte i optimal fysisk form. Brassen har därefter legat i för att bättra på sin fysik och fick också debutera när han hoppade in i slutet av CL-mötet med Napoli. Nu har han bestämt sig för att gå in i hårdträning under landslagsuppehållet. När de icke landslagsuttagna spelarna har fått en tids ledighet tänker mittfältaren lägga sin tid på att försöka komma i så bra form som möjligt, för att kunna konkurrera om mer speltid framöver. 26-åringen spelade också 90 minuter för U-21-laget under lördagen. Förhoppningsvis får vi se mer av Arthur efter uppehållet.

…veckans bredd
Hela 28 Liverpoolspelare är uttagna inför nästa veckas landslagsspel. Av de 28 tillhör 12 spelare A-truppen och noterbart är bland annat att Naby Keita blivit kallad till Guineas samling trots att han är skadad samt att Diogo Jota är tillbaka i Portugals trupp efter att han nu varit tillbaka i spel i drygt två veckor. Trent Alexander-Arnold är också den enda engelsman som blivit uttagen i The Three Lions då Jordan Henderson är skadad och Joe Gomez visat svag form den senaste tiden.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-09-18 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool