Lagbanner
Veckans Liverpool: "Wembley bound", brutna sviter och nytt poddavsnitt

Veckans Liverpool: "Wembley bound", brutna sviter och nytt poddavsnitt

Ännu en “fotbollsvecka” har passerat och här är några av de saker som hänt runt omkring Liverpool under veckan.


Veckans podd…
Denna vecka släpptes det andra avsnittet av LFC Stories Podcast. Denna vecka började själva historierna då Kristian gästad av Pontus Weinemo påbörjade genomgången av CL laget från 2005.

Twitter: @LFCStoriesPod

Veckans “cupfeber”...
Efter en uppskjuten match och snack om en till skulle allt äntligen avgöras, när slutsignalen väl ljöd på Emirates stod det klart att det är Liverpool som ställs mot Chelsea i slutet av februari. Även om Carabao Cup inte är den största av titlar vågar jag bestämt hävda att samtliga Liverpoolsupportrar hoppas att Jordan Henderson får dansa med en ny trofé i sina händer den 27:e februari.

Värt att notera är att Jurgen Klopp redan har gått ut med att det är Caoimhin Kelleher som kommer vakta kassen på Wembley.  Klopps resonemang angående valet är att irländaren har tagit Liverpool till finalen och gång på gång visat att det går att lita på honom.

Veckans femte gången gillt…
3-3 mot Brentford, 3-2 mot West Ham, 2-2 mot Tottenham och nu senast 2-2 mot Chelsea. Fram tills idag hade Liverpool inte direkt rosat marknaden i London, men väl på besök på Selhurst Park bröts denna tråkiga svit. 3-1 till Liverpool skrevs slutresultatet idag och efter att Manchester City tappat poäng igår har nu möjligheten till ett titelrace öppnats.

Veckans “det gick ju bra ändå”...
Inför säsongen låg allt fokus på hur The Reds skulle hantera Mohamed Salahs, Naby Keitas och Sadio Manés frånvaro under de Afrikanska Mästerskapen. 6/6 poäng senare i ligan och en biljett bokad till Wembley kan vi konstatera att frånvaron hanterades ganska bra. Även om det inte såg vackert ut i varje match, krigade Klopp och hans mannar fram vinster.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Liverpool och spelledigt fram till den 6:e februari då Cardiff City gästar i FA Cupens fjärde omgång. Ifall de rapporter som kommit under kvällen stämmer ser det ut som att Liverpool för första gången i år kommer ha hela truppen tillgänglig till matchen. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-01-23 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool