Lagbanner
Wijnaldum kan avgöra Thiago-affär

Wijnaldum kan avgöra Thiago-affär

Liverpool är sedan länge väldigt intresserade av Bayern Münchens Thiago - och någon som har en roll i en eventuell övergång är Gini Wijnaldum.

Liverpool har länge visat intresse för Bayern Münchens mittfältsgigant Thiago, och en affär såg ut att vara nära innan coronapandemin slog till. 

Bayern Münchens prislapp för spanjoren uppges vara runt £27M, vilket inte är en särskilt hög summa för en spelare av den kalibern.

Det som gör att Liverpool och ägarna Fenway Sports Group tvekar är att pandemin drabbat klubbekonomin hårt. 

Enligt uppgifter förlorar Liverpool tänkta intäkter på £3M för varje utebliven hemmamatch, och redan inför säsongen hade Liverpool ett underskott på £30M i förhållande till de tänkta intäkterna. 

Detta gör att ägarna inte vill ta några risker gällande ekonomin - samtidigt som Jürgen Klopp gärna ser fler nyförvärv till laget.

En som kan få en avgörande roll i Thiago-affären är Gini Wijnaldum, vars kontrakt inte har förlängts och parterna står i dagsläget relativt långt ifrån varandra. 

Klopp ser gärna att Wijnaldum stannar på Anfield, men vill samtidigt inte riskera att han lämnar som en fri transfer. Därför är klubben nu angelägna om att få någon form av besked för att i så fall kunna sälja Wijnaldum för att frigöra pengar till en Thiago-affär.

Harry Wilson, Marko Grujic, Xherdan Shaqiri och Divock Origi är annars några andra spelare som eventuellt skulle kunna offras för att möjliggöra värvningar.

Enligt uppgifter till brittisk media vill Ronald Koeman värva in sin landsman Wijnaldum till Barcelona, men det är ännu bara spekulationer.

Det som är tydligt och klart är att om pengar ska in till en värvning av Thiago, är det mest troligt att 29-årige Wijnaldum är den spelare som har högst värde. 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-09-01 21:43:28
Author

Fler artiklar om Liverpool