Lagbanner
William Hiekkanen ny skribent på liverpoolsweden.se

William Hiekkanen ny skribent på liverpoolsweden.se

William Hiekkanen från svenskspråkiga Österbotten är ett av två nyförvärv på sajten när liverpoolsweden.se växlar upp inför en intensiv vårsäsong.

"Jag heter William Hiekkanen, är född 1993 och kommer från svenskspråkiga Österbotten i Finland. Här om året tog jag en kandidatexamen vid Umeå universitet där jag läste Idrottsvetenskapliga programmet. Just nu jobbar jag som idrotts- och fritidsledare. Utöver fotboll har jag också ett brett allmänt sportintresse. På fritiden brukar jag mest träna, titta på TV och läsa. 

Jag är döpt efter William (Bill) Shankly och har helt enkelt ärvt supporterskapet till Liverpool från min far. Mitt stora fotbollsintresse blommade upp ordentligt i samband med VM 2002 och från den hösten som följde har jag följt Liverpool vecka ut och vecka in.  

Bland mina främsta Liverpool-minnen sticker självklart Istanbul 2005 ut mest. Jag påverkades överlag mycket av Rafa Benítez tid i klubben där Europakvällarna visade vilken speciell klubb Liverpool är under en tid då man tjafsade mycket med skolkamrater som höll på andra lag. När jag första gången var på Anfield och fick se båda mina barndomsidoler Steven Gerrard och Jamie Carragher spela var också ett speciellt ögonblick. Ett annat starkt minne är från 2019 då vi återigen blev Europamästare och vann vår första stora titel på många år. Jag var på plats i Liverpool då och euforin som infann sig efter alla tunga år vi gått igenom är svår att beskriva. Paraden dagen efter tillsammans med 750 000 människor längs gatorna var heller inte tråkig.  
 
Våren 2014 är det absolut värsta och tyngsta som drabbat mig under min tid som Liverpool-supporter. Då vi inte nådde hela vägen fram kändes det helt uppgivet. Den mediokra säsongen som sedan följde när Steven Gerrard dessutom meddelade att han till sommaren skulle lämna klubben kändes som slutet. Att gå vidare från detta och resa sig igen trodde jag inte var möjligt där och då."


***

Varmt välkommen till redaktionen, William! 

Redaktionen2021-01-27 10:30:00

Fler artiklar om Liverpool