Lagbanner
Molineux Stadium, 2021-12-04 16:00

Wolves - Liverpool
0 - 1

Wolverhampton - Liverpool 0-1: Origi slog till på stopptid

Wolverhampton - Liverpool 0-1: Origi slog till på stopptid

Diogo Jota behöver inte ligga sömnlös ikväll. Det kan han tacka Divock Origi för.

Det var med chans att gå upp i serieledning som Liverpool gick in i mötet med Wolverhampton på Molineux Stadium. West Ham hade fixat 3-2 i 87:e hemma mot Chelsea och med Liverpools facit mot Wolves (fem segrar på de fem senaste matcherna) i bakhuvudet såg det ju lovande ut för Klopps mannar. 

Matchen började trevande. De rödklädda gästerna dominerade som väntat det mesta av spelet men Wolves - vars försvar släppt in näst färst mål i ligan - stod upp väl och lyckades komma iväg i ett par omställningar. 

En matchbild som höll i sig första halvtimmen. Därefter blev det mer och mer Liverpool. Reds tryckte ned hemmalaget långt ned på deras egen planhalva och var bara någon millimeter från ett ledningsmål när Mohamed Salah stoppades från att stöta in ett Andy Robertson-inspel i ett öppet mål. 

Bollen ville inte in

Det här med att missa chanser skulle komma att bli lite av ett tema för Liverpool i den här matchen. Efter en mållös första halvlek var Thiago Alcantara (som fortsätter att spela riktigt bra på mittfältet, kul att han äntligen verkar komma ut till sin rätt i Liverpool) nära att spräcka nollan när han hade både ett, två och tre skott på mål och såg nästan ut att spela flipper med hemmaslipsen José Sá och Wolvesförsvaret. 

Ännu närmare ett 1-0-mål skulle Diogo Jota komma när han utnyttjade en feltajmad utrustning från Sá och egentligen bara hade att placera in bollen bakom de två Wolvesspelarna som uppoffrande hade ställt sig på mållinjen. En enkel bredsida intill någon av stolparna hade räckt men Jota dundrade på allt vad han hade och träffade Conor Coady som länge såg ut att bli stor matchhjälte för hemmalaget. 

Myten växer 

Men till slut kom det. Målet. Mohamed Salah tryckte sig förbi sin försvarare ute till höger och slog in bollen snett inåt bakåt mot inhoppande Divock Origi som tog emot, vände om och drog in 1-0 på stopptid. Ett mål som (utöver de tre poängen och serieledningen förstås) innebär att myten kring den redan kultförklarade anfallaren fortsätter att frodas. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-04 18:24:22
Author

Fler artiklar om Liverpool