Molineux Stadium, 2024-09-28 18:30

Wolves - Liverpool
1 - 2

Wolverhampton - Liverpool 1-2: Bortaseger mot jumbon

På lördagskvällen besegrade Liverpool Wolves på bortaplan i West Midlands. Här följer rapport om matchen och spelarbetyg.

De tio första minuterna på Molineux handlade för bägge lagen om att komma in i matchen och sätta det egna spelet. Efter detta växlade Liverpool upp en aning och pressade fram några misstag från hemmalagets försvarslinje och målvakt. Det blev halvfarligt på några korta hörnvarianter och efter halvtimmen spelad fick Liverpool även frispark i kanonläge. Alexander-Arnold sköt men målvakten räddade. Wolves hade i sin tur några minuters dominans där man fick med publiken energiskt men utöver detta skapade man inte mer än några inlägg och ett avslut utifrån som Alisson enkelt kunde avvärja. Liverpool kontrollerade första halvleken men tempot gick både upp och ner.

Med fem minuter till paus började de flesta bortasupportrar jubla. Men Dominik Szoboszlai som blev perfekt framspelad av Andy Robertson lyckades på något sätt missa från bara någon meter efter att Sam Johnstone i Wolvesmålet gjort en världsräddning. På tilläggstid testade Liverpool på nytt med inlägg från vänster och denna gång blev det utdelning då reslige Ibrahima Konaté nickade in sitt första Premier League-mål i karriären.

Andra halvlek hann inte bli många minuter gammal innan Wolverhampton återigen tvingades till ett misstag. Mohamed Salah fick öppet mål men precis som alla andra blev egyptiern tagen på sängen och hann inte reagera tillräckligt skarpt. Ur nästan ingenting skulle Wolves minuter senare kvittera matchen. Konaté måste fortfarande ha varit hög på sitt mål då han så oerhört nonchalant trodde han hade kontroll på situationen. Hemmalaget utnyttjade fransmannens miss och Rayan Aït-Nouri gjorde 1-1.

Efter timmen spelad skulle Diogo Jota spela en huvudroll på sin gamla hemmaplan. Portugisen löpte för att nå ett inlägg men blev fasthållen i axeln vilket resulterade i en straffspark. Salah tog hand om bollen och gav Liverpool ledningen igen. Sista halvtimmen av matchen bjöd på betydligt mer böljande fotboll med kontringar åt bägge håll som avlöste varandra. Något riktigt farligt läge dök däremot inte upp och Liverpool red ut stormen och säkrade tre nya välförtjänta poäng och gick upp i serieledning.

Spelarbetyg

Alisson 7
Behövde inte rädda särskilt mycket. Kunde eventuellt ha varit tydligare i kommunikationen vid kvitteringsmålet men det var oavsett Konatés fel. Gjorde några viktiga utrusningar i slutskedet och ägde luftrummet.

Trent Alexander-Arnold 6
Var som vanligt involverad i offensiven med flera inlägg men stod även för ett par viktiga brytningar försvarsmässigt. Lite passiv i ett läge med kvarten kvar där han borde stött istället för att backa flera meter och ge motståndarna yta och bra läge. Hade ett bra läge på frispark men sköt på målvakten.

Virgil van Dijk 7
Till skillnad från sin mittbackspartner stack kaptenen inte ut mer än vanligt.

Ibrahima Konaté 7
Var landar man i fransmannens betyg? Nickade in ledningsmålet men var direkt avgörande i att Wolves kvitterade. Blev senare varnad och det märktes att han var skakad av misstaget. Revanscherade sig däremot senare med en avgörande brytning.

Andy Robertson 8 (ut 89)
Körde på några korta hörnvarianter i första halvlek som överraskade motståndarna och borde haft en assist då Szoboszlai frispelades. En av de bättre spelarna som häll jämn nivå matchen igenom. Hoppas akillessenan klarade sig efter stämplingen i slutet.

Alexis Mac Allister 7
Ettrig matchen igenom och vann mycket boll. Fick denna kväll använda sin fysik mer än sin teknik.

Ryan Gravenberch 8
Hur han kan skapa så stora ytor för sig själv är otroligt. Långa ben och långa toucher men ändå så bolltrygg och säker. En av planens giganter.

Dominik Szoboszlai 6 (ut 73)
Var absolut inte dålig men vi förväntar oss så mycket mer av ungraren i form av poäng. Missade återigen ett jätteläge precis som på Old Trafford för några veckor sedan.

Luis Díaz 6 (ut 73)
Ovanligt osynlig i första halvlek men växte en del ju längre matchen led.

Mohamed Salah 6
Situationen med missen vid det öppna målet kom så snabbt att man inte kan klandra honom och gjorde återigen sitt från straffpunkten vilket blev matchavgörande målet. Var dock slarvig i flera situationer men målet räddar upp betyget.

Diogo Jota 8
Löpte allt som oftast rätt men såg ändå ut att gå mot en medioker insats i första halvlek med en klumpig varning på köpet. Höjde sig sedan rejält och slog inlägget till ledningsmålet och fixade straffen i andra halvlek. Blev kvar på planen matchen ut vilket vi sällan ser.

Cody Gakpo 6 (in 73)
Slog en tunnel men inte mycket mer.

Curtis Jones 6 (in 73)
Kom in och bidrog med löpstyrka mot trötta motståndarben. Hade ett skottläge som räddades nere vid stolproten.