Är Premier League redo för Luton?
Luton är tillbaka i högstadivisionen, kraftigt nederlagstippade.

Är Premier League redo för Luton?

Då var vi där. Äntligen. Luton Town spelar Premier League fotboll igen och vi möter Brighton borta på lördag. Brighton borta. I Premier League!

Efter sexton sorger och sjutton bedrövelser, fördömda av FA, ekonomisk avgrund, ljusskygga ägare, avstyrda flyttplaner till Milton Keynes, non-league, League Two, League One och The Championship, är vi nu tillbaka där vi hör hemma. I Englands högsta division.  Top tier, baby. Nu gäller det att både njuta och sedan höja sig på alla nivåer. 

En sak är jag säker på. Det kommer inte vara lätt att hämta poäng på Kenilworth Road denna säsong. Men att höja sig är precis vad Luton Town gör. Varje säsong. För varje ny division.Senast jag såg Luton i högsta ligan (i Tipsextra) hette hjältarna Iain Dowie, David Preece och Julian James. Nu är det dags för Tom Lockyer, Carlton Morris och Pelly-Ruddock Mpanzu att ta vid. 
 
Luton tippas som jumbo av både fans och förståsigpåare över nästan hela linjen. Passar The Hatters narrativ som ständiga underdogs, vi mot resten av världen, utmärkt.Först Ross Barkley och sedan Joseph Murphy. Glasyren på truppbyggetårtan. 

Tre anledningar till varför Luton klarar kontraktet. Den första har jag redan nämnt. Kenilworth Road är inget trevligt ställe att komma till som bortalag. Trångt. Ruffigt. In your face. Poäng och skalper kommer att skördas. 

Rosa Barkley i Luton Town. Lika maxat som oväntat! 

Den andra anledningen är att Luton under först Nathan Jones och sen Rob Edwards har byggt både sitt sätt att spela och en otrolig lagkänsla under flera säsonger. Kontinuitet och momentum kommer man långt på. 

Tänk att Non League-spelaren Pelly-Ruddock Mpanzu blir Premier League-spelare imorgon. Englands Micke Nilsson för bövelen! 

För det tredje har rekryteringsteamet under Big Mick Harfords ledning gjort en fantastisk silly season. Truppen är spetsad och breddad med PRECIS det som behövdes. Och det kommer nog mer innan fönstret stänger. You are mad! Hur skulle Luton kunna klara nytt kontrakt, ni är ju helt klart sämst i ligan! Mad as a Hatter i så fall, men jag tycker egentligen inte det vore särskilt anmärkningsvärt om Sheffield United, Nottingham, Everton och Crystal Palace skulle hamna bakom Luton i tabellen när den summeras i maj.

Premiärtipset? Lika bra att ta första segern direkt innan Brighton fått upp ångan. Luton vinnner. 3-1. Förlåt. Glömde nämna Wolverhampton. Wolves blir näst sist, före jumbon Sheffield United. Det finns många klubbar med stora problem och som inte mår bra denna säsong.

Dagarna innan premiären. De dagarna är ju bara bäst. När hela säsongen ligger framför dig och allt är möjligt. Förhoppningar och drömmar. Som om de bara väntar på att besannas. 

Luton är redo för Premier League. Är Premier League redo för Luton?

COYH!

TV: Luton till Premier League efter straffdrama mot Coventry
 

Fredrik Färm2023-08-11 15:11:00
Author

Fler artiklar om Luton