Manchester Citys Silly Season 2016

Manchester Citys Silly Season 2016

Här hittar du allt om Manchester Citys Silly Season sommaren år 2016!

KLARA IN: 
Pep Guardiola
Från: Bayern München
Position: manager
Ålder: 45

(1/7) Det har sedan tidigt i våras varit klart att Pep Guardiola tar över Manchester City efter Manuel Pellegrinis tre år i klubben. Citys ledning har länge varit på jakt efter spanjoren och till slut fick de sin guldklimp. Guardiola har skrivit på ett tre år långt kontrakt. Han har tidigare skördat stora framgångar i Barcelona och Bayern München. Guardiola sade så här när han officiellt presenterades på City Football Academy: "Jag vet att Premier League är en tuff liga. Vissa personer säger att min fotboll inte kommer fungera i England och då tänker jag: "varför inte?". Det är anledningen till varför jag är här, jag vill ge det ett försök". Guardiola har tidigare skördat stora framgångar i Champions League, La Liga och Bundesliga.

Ilkay Gündogan
Från: Borussia Dortmund
Förmodad övergångssumma: £20 miljoner
Position: mittfältare
Ålder: 25

(1/7) Pep Guardiolas första nyförvärv i Manchester City blev Ilkay Gündogan. Enligt Citys "fotbollsdirektör" Txiki Begiristain värvades Gundogan för sin arbetskapacitet och tekniska kapacitet. Gündogan har skördat sina framgångar i Borussia Dortmund, där han vunnit Bundesliga och Tyska Cupen. Dessutom deltog han i finalen av Champions League år 2013 när hans Dortmund besegrades av Bayern München. I landslaget har tysken gjort 16 landskamper och fyra mål. Gündogan har tidigare störts av en allvarlig ryggskada som gjorde att han missade hela säsongen 2013/14. För tillfället rehabiliterar han sig från en allvarlig knäskada som han ådrog sig i början av maj. Den senaste skadan resulterade i att han missade sommarens EM och han beräknas kunna göra sig debut i City i månadsskiftet mellan augusti och september.

Nolito
Från: Celta Vigo
Förmodad övergångssumma: £14 miljoner
Position: anfallare
Ålder: 29

(1/7) Pep Guardiola och Nolito har tidigare arbetat tillsammans under sin gemensamma tid i Barcelona. Efter tiden i Barcelona, där Nolito aldrig lyckades ta en ordinarie plats, har han spelat för Benfica, Granada och Celta Vigo. Det dröjde ända till förra säsongen innan han gjorde sin landslagsdebut men han startade i samtliga av Spaniens fyra matcher i sommarens EM och imponerade då.   

Leroy Sane
Från: Schalke
Förmodad övergångssumma: £37 miljoner
Position: mittfältare
Ålder: 20

(2/8) City har länge velat ha talangen, som säsongen 2013/14 åkte ur ungdomsupplagan av Champions League mot just Manchester Citys dito i åttondelsfinalen. 2013/14 gjorde han även sin professionella debut, så det är ingen spelare med erfarenhet City värvar. Sane beskrivs som en mittfältare som kan spela på kanten eller bakom anfallaren. Förra säsongen spelade han 42 matcher för Schalke och imponerade så pass mycket att han blev uttagen i Tysklands EM-trupp i somras. Väl där blev det dock inte mycket speltid och i City kommer han få tuff konkurrens då även Silva, De Bruyne, Navas, Nasri, Nolito och Sterling kommer vilja spela på Sanes position.

Gabriel Jesus
Från: Palmeiras
Förmodad övergångssumma: £27 miljoner
Position: anfallare
Ålder: 19

(3/8) Media rapporterade att även Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen och PSG var intresserade av supertalangen från Brasilien. Men hans val blev Manchester City och frestelsen att spela för Pep Guardiola var en av faktorerna som avgjorde. Gabriel Jesus är en ung spelare som har spottat in mål i ungdomsligor i Brasilien men det var först förra året som han började spela professionell fotboll. Hans första säsong blev en succé då han gjorde hela 19 mål på 39 matcher för sitt Palmeiras. Dessutom blev han utsedd till årets nykomling i brasiliansk fotboll. Den här säsongen har han spottat in 11 mål på 14 matcher för Palmeiras och för tillfället befinner han sig på OS där han ska försöka vinna guldet till Brasilien. Anfallaren, som jämförts med Neymar i sitt hemland, har kontrakt med City fram till 2021. Dock kommer han spela klart säsongen i Brasilien innan han anländer till Manchester City i januari 2017.

John Stones
Från: Everton
Förmodad övergångssumma: £47.5 miljoner
Position: försvarare
Ålder: 22

(9/8) Efter att City jagat Stones under en längre tid är han nu klar. Han kommer spela i tröja nummer 24 och har skrivit på ett sex år långt kontrakt. Stones debuterade på ”den stora scenen” i Everton år 2013 och sedan dess har talangen imponerat och främst lovordats för att han är en ”spelande mittback” med bra passningsfötter. År 2014 blev han nominerad till Golden Boy (mest lovande unga spelare i Europa) men fick då ses sig slagen av Raheem Sterling. Stones blev uttagen i Englands EM-trupp i somras men fick inte mycket speltid, dock menar Citys fotbollsdirektör, Txiki Begiristain att Stones är en av Europas bästa mittbackar.

Claudio Bravo
Från: Barcelona
Förmodad övergångssumma: £15 miljoner
Position: målvakt
Ålder: 33

(25/8) Claudio Bravo värvas som Citys nya nummer ett. Anledningen till att det är att Guardiola inte anser att Hart är tillräckligt bra på att sätta igång spelet. Bravo ska tydligen klara det bättre. Det är dock ingen omeriterad burväktare som City värvar. Han började sin profesionella karriär i Colo Colo för att sedan bli utlandsproffs i Real Sociedad och Spanien. Sedan blev det Barcelona och det är på senare år han har vunnit de största titlarna. Han har vunnit La Liga två gånger med Barcelona och två Copa America med sitt Chile. Dessutom har han blivit uttagen till säsongen lag i La Liga säsongen 2013/14 och blivit vald till Copa Americas bästa målvakt år 2015 och 2016. Bravo säger att en av de största anledningarna till varför han vill komma till City är möjligheten att jobba med Pep Guardiola. Bravos styrkor sägs vara spelförståelsen och spelet med fötterna. Dock är han endast 184 centimeter lång, så det blir spännande att se hur han hanterar inläggssituationerna i Premier League.  

KLARA IN OCH UT:
Marlos Moreno
Från: Atletico Nacional
Till: Deportivo La Coruna
Förmodad övergångssumma: £4.75 miljoner
Position: anfallare
Ålder: 19

(6/8) Moreno har beskrivits som Sydamerikas största talang. Han spelar som anfallare och trivs bäst då han får ha sin ursprungsposition på vänsterkanten. Då kan han skära in i planen och få bra lägen att avlossa farliga skott med sin imponerande högerfot. Moreno fångade många toppklubbars intresse när han vann den senaste upplagan av Copa Libertadores (Sydamerikas Champions League). Han är nu klar för Manchester City men kommer direkt att lånas ut till Deportivo La Coruna under hela säsongen 2016/17.

Oleksandr Zinchenko
Från: FC Ufa
Till: PSV Eindhoven
Förmodad övergångssumma: £1.7 miljoner
Position: yttermittfältare
Ålder: 19

(4/7) Den unga ukrainaren Zinchenko uppges vara en spännande yttermittfältare från den ryska ligan, där hans FC Ufa nyligen åkte ur högstaligan. Förra säsongen stod han för 26 matcher och i sommarens EM deltog han i samtliga av Ukrainas tre matcher. Det är än så länge oklart om Zinchenko kommer tillhöra A-truppen, EDS eller lånas ut.  
(31/8) Zinchenko är nu utlånad till PSV Eindhoven

KLARA UT:
Manuel Pellegrini
Till: Hebei China Fortune
Position: manager
Ålder: 62

(30/6) Det har varit klart sedan februari att Manuel Pellegrini avslutar sin tid i City, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Pellegrini har presterat blandade resultat i klubben men lyckades ändå vinna en ligatitel och två ligacuptitlar under sina tre år i klubben. Hans bästa säsong var 2013/14 då han vann ligan, ligacupen och fick City att spela bländande offensiv fotboll.

Martin Demichelis
Till: Espanyol
Förmodad övergångssumma: släppt på fri transfer
Position: försvarare
Ålder: 35

(1/7) Martin Demichelis tid i Manchester City är över då han inte erbjöds något nytt kontrakt. Demichelis prestationer i City varierade kraftigt. Från och med sen vår 2014 fram till sommaren 2015 var hans prestationer mycket bra. Men i övrigt kunde han stå för osannolika misstag och felbedömningar under sina tre år i klubben. Dock var Demichelis med och vann tre titlar. En ligatitel, två ligacuptitlar och 106 matcher blev facit för mittbacken, vars hästsvans aldrig kommer glömmas av Citysupportrarna.    

Richard Wright
Till: slutar med fotboll
Förmodad övergångssumma: släppt på fri transfer
Position: målvakt
Ålder: 38

(1/7) Under sina fyra år i Manchester City spelade Richard Wright aldrig en tävlingsmatch. Dock tjänade han £7000 i veckan (cirka 77 000 kronor). Nu avslutar han sin fotbollskarriär och tar sig an nya utmaningar i livet.

Joe Hart (utlånad)
Till: Torino
Position: målvakt
Ålder: 29

(31/8) Legenden, hjälten och den utåt sett fantastiska personen Joe Hart ska inte längre vakta Citys mål. Pep Guardiolas officella förklaring till det är att Hart har för dåliga fötter för att kunna erbjuda laget det uppspel som krävs. Nu kommer han under den kommande säsongen lånas ut till Torino, som förra säsongen slutade tolva i Serie A. Hart kom till City år 2006 och sedan sommaren 2010 har han varit lagets nummer ett. Under sin tid i klubben har han hjälpt Manchester City att vinna två ligatitlar, två ligacuptitlar och en FA Cup. Han har på sina 348 matcher även hunnit med att vinna fyra Golden Gloves (flest hållna nollor i Premier League under säsongen) och blivit utagen till säsongens lag i Premier League två gånger. Hart har flera gånger, både i det engelska landslaget och i Manchester City, bevisat att han är en av världens bästa målvakter. Men tydligen var det inte tillräckligt för Guardiola, som nu lånar ut Hart hela 2016/17.  

Wilfried Bony (utlånad)
Till: Stoke
Position: anfallare
Ålder: 27

(31/8) Manuel Pellegrini värvade Bony från Swansea i januari 2015. Anfallaren hade då uppnått en respektabel målskörd i Wales och sågs som en bra spelare att avlasta Aguero mellan varven. Dock har Bony mestadels sett seg ut och dessutom bjudit på helt horribla missar. Det är inte oväntat att Guardiola inte anser att Bony är bra nog för City. Bony får nu försöka få fart på sin karriär i Stoke igen, där han kommer tillbringa hela 2016/17 på lån. I City gjorde Bony 10 mål på 46 matcher.

Eliaquim Mangala (utlånad)
Till: Valencia
Position: försvarare
Ålder: 25

(31/8) Sommaren år 2014 värvades Mangala för hela £42 miljoner. Förväntningnarna på fransmannen var stora och han förväntades bilda ett av inte bara Premier Leagues bästa, utan ett av hela europas bästa mittbackspar med Vincent Kompany. Dock gick de planerna åt skogen då Kompany mestadels varit skadad och Mangala inte levt upp till förväntningarna. Nu hoppas Mangala få en nytändning i Valencia där han kommer spendera hela säsongen 2016/17 på lån.

Samir Nasri (utlånad)
Till: Sevilla
Position: mittfältare
Ålder: 29

(31/) Nasri värvades till City av Roberto Mancini sommaren år 2011. Fransmannen har upplevt stora framgångar tack vare flytten från Arsenal. Nasri har vunnit två ligatitlar och två ligacuptitlar under sina fem år i klubben. Dock har skadeproblem och misstankar om dålig attityd antagligen resulterat i att Pep Guardiola valt att satsa på andra spelare på hans position. Nasri kommer försöka på fart på sin fotbollskarriär igen i Sevilla där han kommer vara utlånad hela säsongen 2016/17.

Jason Denayer (utlånad)
Till: Sunderland
Position: försvarare
Ålder: 21

(31/8) Denayer har inte gjort sitt första framträdande för Citys A-lag än. Men han ses ändå som en lovande försvarare. Hans numera regelbundna uttagningar till det belgiska landslaget skvallrar om det. Denayer har tidigare varit utlånad till Celtic och Galatasary men i och med den här utlåningen till Sunderland så blir det första gången som Denayer får testa sina vingar i Premier League.

RYKTEN IN:
Geronimo Rulli
(1/9) Den här storyn är så märklig att den får ligga kvar under "rykten in", trots att transferfönstret nu officiellt har stängt. Rulli är en 24 årig målvakt från Argentina. De två senaste säsongarna har han varit utlånad till Real Sociedad i Spanien från den uruguayanska klubben Maldonado. ESPN beskriver fallet så här. I mitten av juli köptes tydligen Rulli av Manchester City för £4 miljoner. Dock lånades han direkt ut till Real Sociedad (igen) under hela den kommande säsongen 2016/17. Men i början av augusti, efter att Rulli spelat OS för sitt Argentina, bekräftade Real Sociedad att de lånar Rulli från Manchester City under hela hösten 2016. Sedan, i januari 2017 så köper de loss honom och skriver kontrakt fram till 2022. Så, vad tjänar då City på hela den här soppan? Enligt The Sun har de tydligen möjligheten att "köpa tillbaka" Rulli år 2018. Kanske är det då dags att byta ut en 35 årig Claudio Bravo? Känslan är att "fortsättning följer" angående Manchester Citys och Geronimo Rullis relation...

Oskar HanssonOrreHans2016-09-01 10:31:00
Author

Fler artiklar om Manchester C