Manchester United 0-0 Manchester City

Manchester United 0-0 Manchester City

Det blev en mållös historia i säsongens första derby på Old Trafford under lördagen. En matchbild man kunde förvänta sig med tomma läktare.

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Pogba, Fernandes, Greenwood (Martial 74’); Rashford

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Dias, Cancelo; Rodri, Fernandinho; Mahrez (in Torres 66’), De Bruyne, Sterling; Jesus


Det som förvånade de flesta när startelvorna presenterades var att Paul Pogba spelade från start, trots vad Mina Raiola har gått ut och sagt om sin klients framtid i klubben under veckan. Pogba gjorde en bra första halvlek och kändes mer aktiv och involverad än vad han varit under hela säsongen.

De båda halvlekarna var verkligen sina motsatser. En jämn och välspelad första halvlek som stod och vägde och kunde resulterade i mål åt båda håll. United skapade sina bästa lägen genom Luke Shaws (!) hörnor, där både McTominay och Maguire var nära att lyckas stöta in varsin boll. Citys anfall var snäppet farligare där Jesus kom till ett farligt läge i djupled, Stones nära att nicka in en frispark från Mahrez och den bästa chansen kom efter en omställning från vänster där Jesus spelade vidare till De Bruyne centralt som snyggt tunnlade Shaw till Mahrez till vänster som inte fick till ett bra avslut som senare landade hos De Bruyne som avslutade över.

Andra halvleken kändes det nästan som lagen båda bestämt sig för att vara nöjda med ett kryss. Lägre tempo och en mer klassiskt matchbild lagen emellan där City till mestadels rullade runt bollen inom laget. Märkbart att Ole och Pep båda bara valde att göra varsitt byte, inför en så intensiv matchperiod. Uniteds farligaste läge var i öppningen av halvleken när Fernandes spela in bollen till Rashford som inte lyckades komma till avslut, men istället kapades av Walker som Chris Kavanagh valde att döma straff. VAR kom i vägen och hittade en offside i sekvensen innan.

Ett kryss kommer högst troligen köpa Ole mer tid. Ska bli intressant hur United tacklar julperioden. Nu väntar Sheffield United på bortaplan på torsdag och därefter Leeds United på söndag.

Victor Enberg2020-12-12 20:46:51
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham