Old Trafford, 2023-04-05 21:00

Manchester U - Brentford
1 - 0

Manchester United 1-0 Brentford
United tar sin första seger i ligan på tre matcher och det var självklart Rashford som avgör.

Rashford avgör ännu en gång för United när han gör det enda målet i vinstmatchen mot Brentford. En match som United borde ha punkterat långt innan slutsignalen. Men 3 viktiga poäng för United och ett spel som ser mer lovande ut än vad det gjort den senaste tiden.

Sammanfattning:
Ett United som tar hand om bollen och ett Brentford som stänger ytor och väntar på kontringslägen. Dröjer till 20 minuten innan första riktiga chansen dyker upp. Antony slår ett inlägg som McTominay möter med foten, men får inte skottet på mål. Efter det höjer United passningstempot mer och kommer till några halvchanser. Bland annat har Antony ett avslut som nästan skruvar sig in i botre krysset. United får sen utdelning i 28 minuten då Rashford spräcker nollan. Antony hittar Sabitzers som nickar ner till en fristående Rashford som inte gör något misstag. United forsätter efter målet att styra spelet. Antony försöker från disans några gånger och Rashford har ett avslut från kanten som Raya enkelt kan rädda. Men bara 1-0 när domaren blåser av första halvlek. En stabil första halvlek av United som bitvis spelar riktigt bra. Brentford är förvånansvärt passiva i första halvlek. United vinner bollinnehavet med 73-27.

Brentford kommer ut till andra halvlek och har flyttat upp spelet lite mer för att försöka störa United. Brentford får även lite längre anfall och mer bollinnehav och skapar lite oroligheter i United straffområde, speciellt på fasta situationer. Brentford får även en jättechans att göra 1-1 i 68 minuten då inhoppande Schade får ett friläge, men De Gea kommer ut bra och räddar. United har sina lägen men saknar skärpan i de avgörande lägena. Fred får bästa läget efter att Rashford serverade honom bollen i straffområdet. Skottet går en bra bit över tyvärr. Brentford lyckas inte få något riktigt tryck på slutet och United kan hålla undan och vinna med 1-0.

Manchester United: (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Shaw (Malacia in 37`) - Sabitzer (Fred in 71`), McTominay - Sancho (Martial in 71`), Fernandes, Antony (Lindelöf in 86`) - Rashford

Brentford: (5-3-2): Raya - Roerslev (Hickey in 75`), Jansson, Pinnock, Mee, Henry - Damsgaard (Dasilva in 62`), Norgaard (Wissa in 75`), Jensen (Baptiste in 62`) - Mbeumo (Schade in 62`), Toney

Statistik:
Målskyttar (assist):  Rashford (Sabitzer)

1. Genidraget att spela Bruno som nr.6
Mot Newcastle tycke jag inte vi fick ut max av Bruno och jag ville ha upp honom högre i planen i denna match. Erik ten Hag valde en annan väg än min, han valde att flyttade ner honom en position till. Visst växeldrog Bruno och McTominay lite om den positionen men mestadels var Bruno vårat ankare idag. Han gör det även jättebra tycker jag. Han får inte den pressen på sig idag heller då Brentford var väldigt avvaktande idag. Men när han får lite tid med bollen så hittar han oftast en bra lösning och har ett par väldigt fina passningar. Tycker han var bäst på planen idag.

2.  Både spel och resultat var bra idag
I införrapporten skrev jag att spelet inte var lika viktigt som resultatet idag. Tycker både spelet och resultatet var bra. Våran första halvlek tycker jag är väldigt bra i många perioder. Vi får ett flyt i passningsspelet och rör oss bra över hela planen. Visst blir vi lite stillastående ibland men vi mötte ett väldigt lågt stående Brentford i första halvlek. Det enda i första halvlek jag har att gnälla på är egentligen att vi inte kommer till mer öppna lägen även om vi har bra chanser att göra både 2 och 3 mål i halvleken.
Andra halvlek blir lite annorlunda då Brentford flyttar upp mer i planen. Tycker ändå vi har bra kontroll på matchen. Är ett friläge vi släpper till då Varane inte lyckas bryta och spelaren rundar honom men De Gea kommer ut bra och räddar. Förutom det känns det ändå ganska stabilt bakåt trots att Casemiro inte var med. Hoppas jag vi kan ta med detta till resterande matcher denna säsong.

3. Hemmastarka
I ligan har vi endas en förlust denna säsong. Det var i första matchen för året då vi förlorade mot Brighton med 1-2. Annars har vi varit väldigt stabila hemma och har endas släppt in 8 mål. Minst av alla lag i Premier League i år. Jag får ändå lite vibbar av den gamla goda tiden då det var väldigt jobbigt att komma till Old Trafford. Tycker vi har byggt upp något som är riktigt bra denna säsong under ten Hag.

4.  Bra insatts av McTominay
Jag är inget stort fan av McTominay men när han gör nått bra tycker jag man ska nämna det. Han var inte bäst på planen men han var bra mycket bättre än vad han har varit den senaste tiden i United tröjan. Även här får man ge Erik ten Hag beröm också. Han valde Sabitzer i den offensiva rollen av tre mittfältare och McTominay och Bruno fick ta hand om de lite mer defensiva platserna. McTominay både springer och vinner närkamper idag. Han är även bättre med fötterna idag och är inblandad i ett par finna väggspel på mitten. Så beröm till år skotska mittfältare för ett bra jobb, det är han värd efter denna insatsen.

5. Rätt inställning
Senaste tiden är det inte bara spelet som inte fungerat utan även inställningen har varit för dålig tycker jag. Idag fick se den inställningen man måste ha om man ska spela i United. Alla spelare sprang och täckte upp för varandra. Både utan boll men även med boll var det bättre rörelse än vad det vart de senaste matcherna. Frågan är om det har varit lite trötta ben på vissa efter att ha spelat väldigt många matcher i år. Hoppas nu att den fina inställningen fortsätter resten av säsongen. Det kommer behövas då vi inte kan slappna av i ligan om vi vill ta en CL plats.

Nu är det endas tre dagars vila innan Everton kommer på besök och då hoppas jag att vi får se den inställningen på planen vi hade idag.