Lagbanner
Allt har ett pris

Allt har ett pris

Cole Palmer lämnar City för Chelsea.

Det stora löftet Cole Palmer byter Manchester mot London och Chelsea. Palmer som varit i City sedan han var 8 år när han började spela fotboll är en av de lovande talangerna som fostrats i Citys akademi.

2018 när Cole var 16 år var flera i City tveksamma om han skulle få ett första kontrakt med klubben men dåvarande akademichef Jason Wlcox stod på sig och senare när spelare skulle roteras upp till A-laget fick Guardiola upp ögonen för spelaren. Han har alltid ansetts vara en talang och har spelat för den engelska landslagen från U15 till U21 där han var en av de framträdande spelarna i laget som vann U21 EM.

Debuten i A-laget skedde i september 2020 och succesivt har han fått chanser med inhopp och enstaka starter primärt i cuperna. Under fjolåret blev det spel i 25 matcher och flertalet var inhopp från bänken. För egen del var jag besviken över Palmers insatser. Han trampade ofta på bollen eller försökte göra svåra saker på egen hand så i min bok borde han fått mer uträttat på planen.

Efter den förra säsongen var Palmer tydlig med att han ville ha mera speltid och någon utlåning kunde han inte tänka sig. -Sälj mig eller spela mig var hans ultimatum.

Nu har han fått chanser under försäsongen med även i community shield och europeiska supercupen där han gjort bra ifrån sig. Detta till trots så väljer spelaren att gå till Chelsea och City att sälja honom för 45 miljoner GBP. En i mina ögon galen summa för en mer eller mindre oprövad talang. Det ligger i paritet med det City sålde Jesus och Raheem för under fjolåret.

En av förklaringarna till att han lämnar stavas Joe Shield. Shield var chef över talangrekryteringen i City men värvades till Southampton inför den förra säsongen. Det är han som plockade in Gavin Bazunu, Samuel Endozi, Juan Lario och Romeo Lavia från Citys akademi till The Saints den förra sommaren. När han väl var klar med detta och säsongen startat upp så fick han ett nytt jobb, rollen han hade i City men nu i Chelsea.

Det är bakgrunden till att Chelsea jagat Romeo Lavia men sannolikt även ett av skälen till att Chelsea betalar stora pengar för Cole Palmer.

City avser inte att rekrytera någon ersättare till Palmer så troligen kommer det betyda att James McAtee och Oscar Bobb får chansen i A-truppen.

TV: Palmers drömmål mot Arsenal
 

T

John Talbot2023-09-01 10:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester C