Lagbanner
City Notiser
Ferran vill enligt uppgift inte förlänga sitt kontrakt med Valencia

City Notiser

Nu är sommarens transferfönster fastställt till att omfatta perioden 27 juli till och med 5 oktober. I nuläget är det få transferrykten som sammankopplas med City.

Sommaren är extra intressant när det gäller unga talanger för det är sista sommaren som engelska klubbar kan värva unga talanger till sina akademier utan att behöva arbetstillstånd på grund av Brexit.. På lång sikt är givetvis detta en konkurrensnackdel i jämförelse med de europeiska konkurrenterna. En möjlig lösning är naturligtvis att utveckla sammarbetet med mindre klubbar i till exempel Holland eller i Citys fall med Girona eller NAC Breda.

Två spelare har City kontrakterat redan. Den första är Yan Couto 18 år gammal från Coritiba I Brasilien.Han beskrivs som den nya Cafu och är en högerback. Den andra är en 18-årig forward vid namn Pablo Moreno fostrad i Barcelons men han ansluter från Juventus i ett rakt byte mot Felix Correia en ung portugisisk anfallare som lämnar City för Juve.

När det gäller de mer etablerade spelarna så säger Spansk media att den 20-årige yttern Ferran Torres från Valencia mer eller mindre skall vara klar för City. Han skall rimligen ersätta Leroy Sane och han kan beskrivas som en "tricky winger" för att använda Peps ord. Ser man hur City tidigare har värvat spelare så passar han in i profilen. De skall vara unga, utvecklingsbara och ha framtiden för sig. Det betyder att de kan komma att spela länge för klubben men även att deras ekonomsika värde ökar om allt går som det ska.

Det är därför ryktet med Koulabaly måste tas med viss försiktghet. Spelaren är 29 år och för att han skall vara aktuell krävs nog att klubben värdesätter hans erfarenhet högt samt att man anser att man behöver en mittback som är en starkt duellspelare.

En annan nyhet är Citys ordförande Khaldon Al Mubarak direkt efter domen från CAS tog kontakt med UEFA:s president Aleksander Ceferin för att diskutera den framtida samverkan mellan parterna.Helt klart är att det ligger i bägge parternas intresse att hitta en väg framåt och det gäller speciellt UEFA vars legitimitet man kan ifrågasätta på nytt.

Det har inte gått lång tid sedan Platiniaffären och både organisaitionens kultur och värdegrund bör förändras från grunden. Rädslan av att elitklubbarna skall bryta sig ur och skapa en egen superliga verkar ha skapat en korrupt kultur där man pressas till gå i elitklubbarnas ledband. UEFA är rimligen en intresseorganisation för de många klubbarna och inte för ett fåtal.

 

John Talbot2020-07-16 13:40:00
Author

Fler artiklar om Manchester C