Lagbanner
City Notiser

City Notiser

Damlaget förstärker
City har slagit det briitiska transferekordet i bägge riktningarna. Under den förra hösten såldes Kiera Walsh till Barcelona för 400000 GBP och nu har klubben förstärkt mittfältet med nederländskan Jill Roord från tyska Wolfsburg för 300000 GBP. Att förstärka mittfältet är synnerligen välbehövligt om City ska lyckas konkurrera med Chelsea och Arsenal i den absoluta toppen av Womans Super Leauge.. Tyvärr räcker detta inte utan City behöver ytterligare ett par tunga pjäser efter de tunga spelarförlusterna under den förra sommaren. Helt klart är att Hayley Raso lämnar City när kontraktet inte förlängs och hon har skrivit på för Real Madrid.

Guardiolas assistenter är eftertraktade
Efter nio år som assisterade tränare lämnar Rodolfo Borrell City för att bli sportchef i Austin FC som till vardags spelar i MLS. En annan assistent till Pep som lämnar är italenaren Enzo Maresca som anslöt under den förra sommaren. Nu lämnar han för att bli manager för Leicester City. Som ersättare uppges City jobba på att få tillbaka Juan Manuel Lillo som lämnade förra sommaren för AL Sadd i Qatar.

Inga nya heta rykten
När det gäller spelarrykten så råder det sommarstiltje för närvarande. Det mest heta är att City närmar sig mittbacken Josko Gvardiol som till vardags spelar i tyska Leipzig. Enligt uppgifter är spelaren överens om sin personliga villkor och det som återstår är att komma överens om övergångssumman med Leipzig. Det sägs att den tyska klubben för vill göra klart med en ersättare innan Gvardiol blir City spelare.
Det andra ryktet som dök upp för cirka 10 dagar sedan om Frenkie De Jong till City från Barcelona för stora pengar kan avfärdas som en våt dröm från Barca håll. De Jong sitter på en lön på 620000 GBP i veckan så det är inte bara vädret som avhåller spelaren från en flytt till de brittiska öarna.

Starka insatser under U-21 EM
City hade fem spelare med i finalen av U21 EM som spelades under lördagen. För segrande England har James Trafford, Taylor Harwood-Bellis och Cole Palmer stått för riktigt bra insatser med Trafford som matchvinnare med en straffräddning i den 97 minuten. I truppen ingick även Tommy Doyle som stod för ett par inhopp. Sergio Gomez spelade för sitt Spanien och han var överaskande bra under turneringen och en av de tongivande spelarna för Spanien.
En spelare som även han imponerade var Oscar Bobb som representerade Norge.
 

John Talbot2023-07-10 15:46:00
Author

Fler artiklar om Manchester C