Lagbanner
City Notiser från veckan som gått

City Notiser från veckan som gått

The Determination is back!

City mot gruppseger i Champions
Förra veckan var det Champions Leauge spel för City på konstgräs borta mot Young Boys från Schweiz. Matchen var en fortsättning på matcherna under den sista tid. City skapar massvis med målchanser men har svårt att göra mål och detta kombineras med att det släpps in förhållandevis enkla mål.

Trots ett stort spelövertag så stod det 0-0 i halvtid och det var först i början av den andra halvleken som Akanji gör 1-0 till City men några minuter senare kvitterar hemmalaget efter regelmässigt slarv. Dock var Young Boys för svagt för att kunna stå emot City och Håland avslutande med två mål. Det ska mycket till för att City ska missa gruppsegern när motståndet i gruppen får anses vara överkomligt.

Derby Day
Veckan som gick startade med 12 års jubileum av 1-6 derbyt på Old Trafford den 23 oktober 2011 och under gårdagen spelades derby nummer 191. Bägge lagen var i behov av att vinna matchen och även om City var favorit så är ett derby alltid ett derby.

Till min och många City fans glädje så stod laget för den absolut bästa insatsen under hela hösten. Samtliga spelare var påkopplade och ingen föll ur ramen vilket varit fallet under flertalet matcher. Det fanns mycket att glädja sig åt förutom vinsten i derbyt. En som steppade upp och var i storslag var Bernardo Silva som tidigare inte kommit upp i den standard som förväntas av denna toppspelare.

Vidare blev offensiven betydligt bättre med John Stones som efter sin långvariga skadefrånvaro var tillbaka i sin roll som hybridback. När John klev upp som mittfältare kunde City skjuta fram Rodri eller John längre fram i planen så effekten blev att det var många spelare som hotade centralt och i boxen i anfall efter anfall.

Bäst av allt var dock att spelarna visade prov på en beslutsamhet och ett fokuserat passningspel som inte skådats tidigare under hösten.

Hoppas att spelarna fortsätter och bygga vidare på insatsen under helgen och att man inte faller tillbaka och blir bekväma när Bournemouth står på andra sidan.

Rykten under veckan
Inte oväntat flöt det det upp rykten att Saudiklubbar förbereder ett monsterbud på Kevin De Bruyne under veckan. Detta är troligen något som kommer bli allt intensivare under våren när den Suadiska ligan vill attrahera de största profilerna från Premier Leauge. Ett annat återkommande rykte är att Kalvin Phillips kommer lämna City i januari där flera klubbar nämns som intresserade av spelaren. Ett löst rykte som ersättare till Phillps är Khephren Thuram som till vardags spelar i Nice.
 

John Talbot2023-10-30 10:39:00
Author

Fler artiklar om Manchester C