Lagbanner
City Notiser från veckan som gått

City Notiser från veckan som gått

Upp med huvudet, se långt fram i planen.

Champions Leauge startade i veckan som gick
Under veckan som gått startade City försöket att försvara titeln i Champions Leauge. För motståndet i hemmamatchen på Etihad  stod Röda Stjärnan. Trots ett massivt spelövertag och 22-1 i skott mot mål lyckades City hamna i underläge med 0-1 precis innan halvtid. Segern var aldrig hotad utan City vände snabbt till seger med 3-1 och på nytt stod Julian Alvarez för en bra insats. Tydligen ska City vara stora favoriter till att försvara sin titel i Champions men turneringen avgörs under våren och det är långt tills dess

Matchen med två ansikten
Den andra matchen var mötet i Premier Leauge mot Nottingham. City startade matchen med att trycka gasen i botten med högt tempo och stor rörlighet. Efter 7 minuter stod Phil Foden för 1-0 efter fin förarbete av i stort sätt hela laget. Det slogs 44 passningar innan Rodri slog spelvändningen till Walker som på ett tillslag hittade Foden som med ett tillslag på halvvolley hittade nätet. Även 2-0 målet var en delikatess med ett fint inlägg från nyförvärvet Matheus Nunes som hittade Håland mitt i boxen. Den första halvleken var bra från Citys sida och nu väntade man på att matchen skulle stängas med ett 3-0 mål.

Istället börjar den andra halvleken med att Rodri blir utvisad efter gruff med Gibbs-White i Nottingham. Nu fick City spela med 10 man och träna försvarsspel med något så ovanligt som en fembackslinje. Forest hade en stor farlighet efter 90+3 när svenske Elanga hade ett bra avslut som Ederson kunde avstyra.

Utvisningen av Rodri medförde att Kalvin Phillips fick 45 minuters spel och han lär starta matchen i ligacupen på onsdag mot Newcastle men frågan är hur det blir i ligamatcherna mot Wolves och Arsenal när Rodri är avstängd?
För egen del tror jag att det kommer bli Kovasic som tar den rollen mot Arsenal och inte Phillips. En av förklaringarna till att Phillips inte får till det i City är hans brist på "split vision". Johan Cruyff sa till en ung Guardiola att när du vinner bollen se till att få upp huvudet och försök se så långt fram i plan som möjligt. Detta goda råd är inget som Phillips tillämpar utan han "kör snarare ned huvudet" och har svårt att hitta fram med bra passningar mellan motståndarnas lagdelar och rent defensivt är han för långsam i riktningsförändringar och vändningar. Men varför fungerar det i det engelska landslaget kan säkert någon invända. Till skillnad mot City så spelar England med två sittande mittfältare och de ligger ofta lågt med laget till skillnad mot City som vill vara spelförande och det finns bara plats för en sittande mittfältare.

Ungdomar mot Newcastle i ligacupen
Guardiola har talat om att ungdomarna ska få chansen mot Newcastle i ligacupen. Men vilka är dessa förutom Oscar Bobb och Rico Lewis? City har svårt att få ihop spelare till bänken med nuvarande skadeläge och det är skälet till att två målvakter finns med på bänken. Det ska bli spännande att se vilka unga spelare som kommer ingå i truppen på onsdag.

Damlaget startar ligaspelet på söndag
Intresset för damfotboll ökar i takt med att kvalitetén på fotbollen bara blir bättre och bättre. För Citys del är det inget undantag och säsongskorten till lagets matcher är helt utsålda. City börjar med spel mot West Ham på bortaplan och till skillnad från de två senaste säongerna krävs att att laget får en bra inledning. De två senaste säsongerna har förstörts med katastrofala inledningar som man inte riktigt hämtat sig ifrån om ambitionen är att tävla om de främsta platserna och spel i Europa. Det var länge sedan VM slutfördes så den här gången kan inte Gareth Taylor ha några bortförklaringar till en dålig start på säsongen.

Det enda nyförvärvet är den nederländska mittfältaren Jill Roord som kommer från Wolfsburg för en övergångsumma om 300000 GBP. Mittfältet är den del som är i störst behov av nyförvärv och det skulle inte ha skadad med några ytterligare kvalitetsspelare mot bakgrund av att både Arsenal och Chelsea satsat rejält.

TV: City vann mot Forest trots Rodris utvisning
 

John Talbot2023-09-25 13:13:00
Author

Fler artiklar om Manchester C