Lagbanner
City Notiser från veckan som gått

City Notiser från veckan som gått

Tillbaka som vinnare efter en svajig match med två ansikten

Det första som var glädjande efter landslagsuppehållet var att ingen kom tillbaka skadad. Guardiola har i nuläget samtliga spelare till sitt förfogande förutom den nyopererade Kevin De Bruyne som jobbar med sin rehab.

Med Rodri tillbaka i startelvan vann City helgens match hemma mot Brighton med 2-1. City startade matchen mycket starkt och tog ledningen med 2-0 redan efter 20 minuters spel. Den första halvleken lovade gått men tyvärr var den andra energifattig med våra numera höga krav riktigt svag. Tyvärr har City haft svårigheter att stänga ned matcher den här säsongen. Det visar sig primärt när man ser antalet producerade mål. City brukar alltid vara helt överlägsna på den här punkten men i nuläget är det fem klubbar som gjort fler mål i Premier Leauge.

För egen del är jag lite bekymrad över konstruktiviteten framåt utan Kevin och Gundo. Deras ersättare i form av Kovasic har blandat och gett och Nunes som så här långt inte gjort något större avtryck i City tröjan.
Min förhoppning är att de så snart som möjligt steppar upp annars blir vi extremt beroende av Bernardo och Rodri centralt i planen. Styrkan hos City under Shejk Mansours era har alltid varit det starka mittfältet med många alternativ och flertalet kvalitetsspelare. Årets mittfält med Kevin på skadelistan är i mina ögon det svagaste sedan säsongen 2007/08.

Jag går nog så långt att det kommer att krävas en värvning av en kvalitetspelare centralt under januarifönstret om vi ska kunna vara med och konkurrera om titeln innevarande säsong.

Damlaget i serieledning
Damerna följde upp sin fina start av Womens Super Leauge med att på bortaplan slå överaskningen Leicester med 1-0 efter mål av Chloe Kelly. Noterbart är att den unga målvakten 19-åriga Khiara Keating blivit uttagen i det Engelska landslaget efter sin fina säsongsinledning som förstaval i City. Även Ellie Roebuck har blivit uttagen i truppen som ska möta Belgien men hon var inte ens med på bänken i matchen mot Leicester i helgen.
 

John Talbot2023-10-24 12:48:00
Author

Fler artiklar om Manchester C