City Notiser från veckan som gått

Seger mot Bournemouth
City var spellediga under veckan och kunde träna och koncentrera sig helt på mötet med Bournemouth hemma på Eastlands.
Laget som fick förtroende att starta matchen var fokuserade från start och matchen spelades i en riktning från start till mål.

Två spelare som verkligen hade en bra eftermiddag var Jeremy Doku och Bernardo Silva som bägge var de dominerade aktörerna på plan.
Doku var under den första halvleken inblandad i det mesta och stod för det första målet och passningarna till både 2-0 och 3-0.

Smolken i glädjebägaren var att Håland fick en smäll och tvingades utgå i halvtid och det är ytterst tveksamt om han kommer vara tillgänglig för spel i Champions Leauge mot Young Boys på tisdag kväll.
En annan som är skadad är Sergio Gomez men honom är det ingen som riktigt räknar med vilket är en annan typ av problem.

Det känns som att laget är på väg att komma upp i normala varv efter en rad energifattiga insatser. Nu är City laget som gjort flest mål i ligan och släppt in minst mål något som varit Citys signum under Pep.

Tung förlust för damerna
Damlagets kapten och mittback Alex Greenwood skallade ihop med en motståndare i landskampen mot Belgien i Nations Leauge som spelades den sista oktober.
Hon blev utburen på bår och fick bryta matchen och fick dessvärre inte medverka i gårdagens match mot Arsenal i Womans Super Leauge.

Matchen mot Arsenal startade med stor dominans för City och man radade upp målchanser men skotten var uddlösa eller så gick de utanför målramen. Naturligtvis blir man straffade direkt vid första bästa kontring när man släpper in ett för enkelt mål genom att bli "boll tittare" och glömma bort en motståndare på bortre stolpen. Några minuter senare är det dags för straff när Khiera Keating river ned en moståndare i straffområdet. Dock så räddar hon straffen via stolpen och City kan återhämta sig och fortsätta skapa chanser mot ett Arsenal som drog på sig fem gula kort genom att sparka ned Bunny Shaw.

Shaw har två bollar i "virket" innan hon spelar fram Chloe Kelly till kvitteringen efter 72 minuters spel. City fortsätter trycka på för ett avgörande men tyvärr missbedömer Keating en långboll i slutminuterna som ger Arsenal en högst oförtjänt seger.

Spelmässigt har City inlett säsongen mycket bra men det gäller att vinna de stora matcherna i fortsättningen och framförallt sätta målchanserna.