City spaningar från den senaste veckan
Snabbast spelaren att nå 50 mål i Premier Leauge på 48 matcher

Damlagets vecka
Damlaget spelade i ligacupen (Conti cup) i veckan mot Leicester. Turneringen spelas med gruppspel och därefter slutspel och City är titelförsvarare. City ställde upp med en roterad startelva och låg under med 0-2 i halvtid. Till den andra halvleken ryckte man upp sig och matchen slutade 2-2 och Leicester fick en extra poäng efter att ha vunnit den efterföljande straffläggningen.

Efter vinsten i derbyt mot United så följde damerna upp med att krossa Spurs i WSL på Jolie Stadium med hela 7-0. Det var kvällen då allt fungerade för City och londonlaget fick ägna sig åt att jaga boll i princip under hela matchen. Kaidja "Bunny" Shaw stod för ett äkta hattrick under den första halvleken och under den första kvarten av den andra fyllde City  på med ytterligare tre bollar genom Jill Roord, Lauren Hemp och Laura Coombs.

Nu är det landslagsuppehåll och efter detta vänta Aston Villa på hemmaplan.

Liverpool och Leipzig
Under tidig lördag mötte City Liverpool hemma på Etihad och det var City som tog tag i matchen och dominerade de stort under den första halvleken. City skapar i vanlig ordning en mängd chanser men det är lite si och så med effektiviteten. Nathan Aké stod för en dribblingsräd och frispelade Håland som satte 1-0 efter en halvtimmes spel. I den andra halvleken gör City 2-0 efter en hörna men obegripligt så griper VAR in och dömer bort målet när Allison leker fånga tvålen och missar bollen. Man kan lungt säga att VAR ger och tar den här säsongen. Förhoppningsvis kommer det jämna ut sig i det långa loppet.

Liverpool kvitterar och lyckas trots att laget gör en blek insats få med sig en poäng, surt!

Under gårdagen var det dags för en ny match i Champions Leauge hemma mot Leipzig. Det var en match med två ansikten. Den första halvleken var något av det sämsta som skådats på år och dag. Passningspelet var helt uruselt och det var inte en spelare som var dålig utan samtliga. Sedan bjuder Akanji och Dias på mål som som fått Pojkar 12 att skämmas. Först möter inte Akanji bollen utan låter den studsa över honom och vidare i djupet som friställde Openda som kan göra 0-1. Sedan vänder samme Openda bort Ruben Dias efter en halvtimme på mittlinjen och sedan rusar han över hela Citys planhalva och gör 0-2. Även om City missade chanser behöver inte Leipzig be om ursäkt för ledningen i halvtid.

Till den andra halvleken ersatte Aké den olycklige Dias som mycket väl kunde blivit utvisad genom ett andra gula under slutsekunderna av den första halvleken. Väldigt tidigt i den andra halvleken ersatte Doku och Alvarez, Grealish och Walker och nu blev det fart på City. Foden spelar snyggt fram Håland till 1-2 efter 54 minuter och samme Foden kvitterar med 20 minuter kvar av matchen. City nöter sedan ned ett tröttkört Leipzig och Alvarez avgör matchen framspelad av Phil Foden.

Nu väntar två viktiga matcher mot Spurs och Aston Villa som bägge har backlinjen i höjd med mittlinjen. Hoppas verkligen att City tränar på att utnyttja dessa ytor som de bägge bjuder på.

Det kommande transferfönsret
Premier leauge studion på Viasat brukar bjuda på omväxlande kvalitet med för första gången så säger Jonas Olsson att City inte har mycket på bänken att sätta in och att truppen är tunn speciellt med ett par skador.
Den normala sången är alltid att "truppen är så bred så bred".

Ser man till den trupp som City har så avseende nyförvärven så har Jeremy Doku varit helt lysande medan de övriga inte riktigt infriat förväntningarna. Josko Gvardiol har inte varit dålig men han får ännu inte spela som mittback som är hans ordinarie plats när han enligt Pep är under  upplärning och mittback i City är en svår roll att fylla.

När det gäller Kovasic och Nunes som bägge är skadade så har de bägge inte levt upp till förväntningarna så här långt. Sedan har vi de "obrukbara" i form av Phillips och Gomes som i princip aldrig startar en match och Bobb och Lewis som är unga och lovande. Med skador på De Bruyne, Kovasic, Nunes och Stones blir innebörden att det finns  14 seniorspelare att tillgå  Att Pep väljer att spela med hela startelvan under hela matchen mot Liverpool är ett tydligt tecken på att han inte tycker att det finns några spelare som kan förändra matchen.

Effekten blir även det inte går att rotera och behålla kvalitén på planen vilket sliter hårt på spelarna men även skapar det en för dålig konkurrenssituation.

City måste agera i januari fönstret och sälja både Phillips och Gomes samt plocka in några offensiva spelare av hög kvalitet om det ska bli några titlar under innevarande säsong.

Legender uppmärksammas
Innan matchen mot Liverpool avtäcktes en staty av Colin Bell, Francis Lee och Mike Summerbee utanför Etihad. Stort av klubben att uppmärksamma dessa ikoner som var de bärande spelarna under 60 och 70-talet tillsammans med Joe Corrigan, Mike Doyle och Alan Oakes.

U-laget vidare i Champions Leauge
Citys U-trupp har haft det tungt i årets upplaga av PL 2 efter tre raka ligavinster. Men nu är man klara för slutspel i juniorernas Champions Leauge efter att ha besegrat Leipzig hemma med 2-1.
I årets trupp finns Emile Heskys bägge söner Jaden (född 2005) och Reigan (2008) med. Den sistnämde som redan är med i U-21 laget beskrivs som en talang utöver det vanliga