Lagbanner
Wanda Metropolitano, 2022-04-13 21:00

Atlético - Manchester C
0 - 0

City till semi efter kaos i Madrid

City till semi efter kaos i Madrid

City gick vidare med sammanlagt 1-0 efter ett mållöst returmöte mot Atletico Madrid där slutet klart ovärdigt både klubbarna och turneringen.

City är vidare till semi-final i Champions League efter att ha stått emot Atleticos anstormning i den andra halvleken i returmatchen och vunnit dubbelmötet med sammanlagt 1-0. Eftersnacket kom dock att handla mycket om de kaosartade scener som avslutade matchen där känslorna var heta och beteenden knappast värdiga. Men först lite om matchen och fotbollen.

Första halvlek såg ut mycket som den första matchen med ett City som hade full kontroll med det lilla tillägget att Ctiy i den här matchen tog det lite lugnare framåt, ett inte alltid framgångsrikt drag av City. Först halvleks bästa chans var helt klart Citys när Gundugan träffade stolpen. Det börjar dock redan här bli en stämning som domaren kommer få betala för senare. Att han missar två klara hörnor för City må vara hänt (fast kanske ändå inte på den här nivån) men att han missar det gula kortet på Felipes sjukt sena påhopp bakifrån på Foden var direkt dåligt. Foden fick spela resten av matchen med bandagerat huvud. Att han tog upp kortet efter nästa sena tackling, den här gången på KDB var redan för sent.

Med en ledning i ryggen och tre kontrollerade halvlekar talade lite för spanjorerna i andra halvlek men redan från start efter pausen tog det rödvita laget tag mer i spelet än vad de gjort tidigare medan City fick allt svårare att kontrolelra skeendet. Atleticos allt aggresivare spel och Citys bristande kontroll ledde till många avbrott och mycket gnäll. Andra halvlek är utan tvekan Madridlagets och de borde ha gjrt något mål på de chanser de skapar på slutet när ett Cityförsvar har svårt att få kontroll på både boll och motståndare. Det mållösa resultatet står sig dock matchen ut och City är vidare till semi mot det andra Madridlaget. Det är dock först i 104 minuten domaren kan blåsa av matchen efter att allt brakat loss på slutet.

Felipe gör en snygg brytning på Foden men lägger till en ful eftersläng som gör att Foden ligger och rullar utanför planen. När han rullar in lite på planen får Savic i det rödvita försvaret hjärnsläpp och ska dra ut honom igen i bara tröjan vilket resulterar i att alla spelare och några till står och knuffar på varandra. Savic skämmer ut sig ytterligare genom att dra icke inbytte Grealish i håret och Felipe kan inte sluta tjafsa när han får sitt andra gula och därmed ett rött. Mycket tjafs och gnäll resterande del av matchen var det med tränare inne på planen och domare som blev hårt ansatta efter signalen.

En trist avslutning på vad som borde vara en hyllning till fotbollen. Tyvärr gör inte City en bra match idag. Man känner sig för säkra i bolltrillandet och glömmer att verkligen utmana motståndet som det här laget behöver göra. Det var många felbeslut där man dribblade när man borde skjutit eller höll bollen när man borde ha passat. Det var verkligen inte ett mästarlag som Ctiy visade upp idag. Det enda viktiga var såklart att resultatet ordnades och nu är det bara glömma den här matchen och se fram emot att stoppa Benzema. Om det går.

 

Thomas2022-04-13 23:40:00
Author

Fler artiklar om Manchester C