Leeds United - Manchester C
0 - 4

City tog tillbaka serieledningen

City gjorde jobbet mot Leeds och kunde återigen kliva upp i serieledning igen efter att konkurrenten vunnit tidigare på dagen.

Ett något reservbetonat City klev ut på Elland Road med uppdraget att återta serieledningen efter Liverpools vinst mot Newcastle tidigare på dagen. Spelare som Silva, KDB och Mahrez fick börja se matchen från bänken när Gundugan, Grealish och Sterling fick startplatser. Roatationen av spelare visade sig till slut inte ha någon större betydelse då City gjorde en bra arbetsinsats och till slut kunde åka hem med en 4-0 seger i bagaget. Segern var dock inte så klar som resultatet kan få det att verka. Rodri nickade in en frispark tidigt i första halvlek men Citys andra mål, påpassligt insparkat av Ake på hörna, kom först i 54:e minuten. Med kvarten kvar satte Jesus enkelt 3-0 efter fin framspelning av Foden och med matchens sista spark satte Fernandinho slutresultatet 4-0. Leeds gjorde en bra kämpainsats och matchen var sundtals riktigt intensiv. Med lite mer kvalitet längst fram kunde de skapat mer problem för City. Lite oroväckande att Ake gick av haltandes och Laporte kunde visserligen avsluta matchen men fick en rejäl smäll mot huvudet.

Tre poäng och fortsatt fördel i jakten på ligatiteln. Om än bara med en poäng.