-
-

City vann enkelt mot West Ham

City gjorde en stabil insats och hade inga problem att ta hand om alla poäng hemma mot West Ham.

Matchen mot West Ham skjöts upp på grund av dåligt väder men spelades ikväll som första match efter Uefas beslut att stänga av City två år från europaspel. Delar av Cityfansen på läktarna var vokala om vad de tycker om det även om den stora åsiktsyttringen sparas till matchern mot Real Madrid. Ni vet klubben som "sålde" en träningsanläggningar för fyra miljarder vilket gjorde att de kunde betala av alla lån och spendera enorma summor på Galacticos...

Men nu till matchen. City dominerade från början till slut och 2-0 resultatet var något smickrande för Moyes mannar. De hade några halvchanser på spelvändningar i andra halvlek men då var matchen i princip över. Rodri nickskarvade in 1-0 i slutet av andra halvlek efter en massiv Citypress där Jesus missat två frilägen med målvakten och Aguero blivit nekad en solklar straff. Det är beklämmande att se en spelare som verkligen försöker stå upp och nå bollen bli bortviftad trots att en back tar både livtag och snopptag på honom. Var var VAR?

I andra halvlek fortsätter City dominera fullständigt men det där sista saknas ofta då West Ham försvarar sig frenetiskt. När londonlaget byter in Zabaleta i andra blir det naturlgitvis en stående ovation för en av Citys stora hjältar. 2-0 målet komerm efter att Bernardo fått fram ett läge på högerkanten som De Bruyne tog över och satte snyggt vid stolproten. De Bruynes insats idag var enorm och han dök upp på de flesta platserna.

Tre välbehövlgia poäng både för ligaplaceringen men också för moralen efter den snopna förlusten mot Spurs och det horribla beslutet av Uefa.