Lagbanner
Etihad Stadium, 2020-12-09 21:00

Manchester C - Marseille
3 - 0

City vann mot Marseille

City vann mot Marseille

City avslutade Champions Leagues gruppspel på bästa sätt med en säker seger mot det franska sydkustlaget hemma på Eastlands.

Pep gjorde hela nio förändringar jämfört med segermatchen mot Fulham senast men med Citys bredd var det knappast en svag elva han ställde ut mot Marseille som bjöd på bra motstånd. Citys skadeproblem har lättat avsevärt och trots den stora rotationen fanns det inte plats för någon junior bortsett från Foden, om han nu kan räknas dit längre.

Varken Jesus eller Aguero fanns dock med i startelvan utan den offensiva kraften bestod framför allt i Torres, Mahrez och Silva. Avsaknaden av den där klockrena forwarden var kanske en anledning till att City hade svårt att sätta dit ledningsmålet i första halvlek trots överlägset bollinnehav och flera bra chanser. Marseillemålvakten fick göra flera kvalificerade räddningar i första och City borde ha tagit ledningen men det var faktiskt franmännen som hade en boll i nätet. Målet dömdes dock, helt korrekt, bort för offside. Det bortdömda målet var inte den enda gången som Steffen blev utmanad i Citymålet eftersom Marseille vaskade fram hyggliga chanser de gånger de fick till några anfall.

Det oavgjorda resultatet i halvtid kändes inte helt orättvist även om Citys hade haft mycket mer boll, en matchbild som fortsatte i andra halvlek. Skillnaden i andra var att City började få utdelning på spelet och chanserna. Torres satte ledningsmålet efter en perfekt genomskärare av Mahrez vilket var Citys 1000:e mål på Eastlands. Torres milstolpe för City på den "nya" arenan följdes upp av att inbytte Aguero visade att gammal är äldst när han påpassligt petade in två noll målet efter en Ake-nick på Fodens hörna som räddades av målvakten men inte stod emot Kuns målhunger.

Att se Aguero tillbaka och dessutom med ett mål känns tryggt. Han behövs. Precis innan övertiden fick City även till ett tredje mål efter att Sterling vardit framme på ännu en retur och petat in bollen bakom Marseillemålvakten vars räddning omintetgjordes av en fransk back som nästan gjorde självmål men som räddades av Sterlings slutfot på bollen.

En gedigen insats av City och med gruppsegern fixad är det nu bara att se fram emot fredag när utslagsfasen av Champions League ska lottas. 
 

Thomas2020-12-09 23:19:28
Author

Fler artiklar om Manchester C