Lagbanner
2020-09-30 20:00

Burnley - Manchester C
0 - 3

City vidare till kvartsfinal i Ligacupen

City vidare till kvartsfinal i Ligacupen

Pep tog inga chanser och ett starkt City hade inga problem att avverka Burnley på bortaplan.

City har varit lite skagiga trots tidiga ledningsmål den senaste tiden men mot Burnley var det aldrig något snack om vilket lag som skulle gå vidare. Ett motiverat och snabbt spelande City gjorde en stabil insats matchen igenom och vann rättvist med 3-0 efter två mål av Sterling och ett första Citymål av Torres. De två assisterade också målen och skapade en hel del oreda med sin snabbhet för Burnelyförsvaret där målvakten fick göra ett gäng kvalificerade räddningar.

Bortsett det obligatoriska målvaktsbytet i en cup var det snudd på starkast möjliga lag för City. Laporte och Fernandinho var tillbaka i backlinjen och med De Bruyne, Rodri och Mahrez på mitten hade Burnley svårt att få tag i bollen. Den enda akademispelaren var Palmer som gjorde en bra insats och visade flera fina spelsekvenser med både ett bra steg och fin speluppfattning. Kul att se City ge unga chansen och att de faktiskt kan bidra och förhoppningsvis sälla sig till Foden som ordinarie spelare någon gång i framtiden.

3-0 var i underkant och insatsen lämnade inget att önska till skillnad från matchen i ligan senast då man helt glömde försvara sig. Pep roterade lite byten på slutet för att spara spelare vilket lär behövas med tanke på Citys intensiva spelschema och skadeproblem. Mot ännu en Wembleyseger!

 

Thomas2020-09-30 22:07:43
Author

Fler artiklar om Manchester C