Manchester C - Liverpool
2 - 3

Citys energi tog slut
Det blir ingen FA Cup-final för City

Det blir ingen FA Cup för City den här säsongen. På Wembley vann Liverpool med 3-2 i semifinalen.

Citys elva
Steffen
Cancelo, Stones, Ake, Zinchenko
Bernardo, Fernandinho, Foden
Sterling, Grealish, Jesus

Inför matchen var den stora snackisen lagens extremt ojämna förutsättningar. City hade under veckan stångat sig blodiga mot Atletico Madrid medan Liverpool chillade mot Benfica. Förutsättningar är vad förutsättningar är men vi kan inte komma ifrån att Liverpool kom till Wembley i betydligt bättre skick än City. Det var även något som var tydligt när lagens startelvor presenterades.

Det ska även sägas att ett par Citysupportrar skämde ut sig inför matchen när de inte respekterade den tysta minuten som anordnades för de 97. Det är inte okej, men arrangörerna på Wembley var inte så smarta när de inför den tysta minuten spelade You Never Walk Alone och ramade in semifinalen på neutral mark som någon jäkla Liverpool-propaganda. Det finns ju miljoner andra låtar att välja som inte provocerar motståndarsupportrar men visst är det trots det inte okej att inte respektera en tyst minut oavsett.

I en ensidig första halvlek stack Liverpool ifrån till 3-0. Konate stångade in 1-0 tidigt efter en hörna och 2-0 gjorde Mane efter en bjudning av Steffen. Målvakten fick en bakåtpassning av Stones, stod med bollen och gjorde ingenting, varpå Mane kastade sig fram och petade in den i mål. Halvleken avslutades med att Mane gjorde ännu ett mål och ett tröttkört City hade ingen chans mot utvilade Liverpool.

Som supporter hade jag svårt att vara upprörd i paus trots 3-0 i baken och ett överlägset Liverpool. Visst vill jag se City i FA Cup-final, men när det är så ojämna förutsättningar inför en match har jag svårt att klandra mitt lag även fast det såg bedrövligt ut på planen. Bara vi undvek en total överkörning i andra halvlek skulle jag känna mig nöjd.

I andra halvlek återtog City sin heder och var faktiskt nära att vända på steken. Nästan omgående efter paus reducerade Grealish. City växte in i matchen på ett imponerande sätt och Jesus fick ett utmärkt läge att reducera ännu en gång i mitten av halvleken. Men Jesus lyckades inte omsätta sitt superläge till mål utan sköt rakt på en utrusande Alisson. Det missen skulle visa sig bli dyrbar. Istället för 3-3 betydde Bernardos mål på stopptid 3-2.

Surt sa räven, för hade Steffen undvikit att bjuda Liverpool på ett mål och Jesus hade satt sitt friläge hade Citys b-lag i princip stått för århundradets skräll mot Liverpools a-lag. Med alla parametrar inräknade är förlusten sur när det överraskande nog blev en så jämn match. Men spelarna slet som djur ännu en gång och det är tyvärr individuella misstag som sänker oss. Hade det varit jämna förutsättningar i den här semifinalen, om Liverpool inte hade kunnat chilla i veckan, så hade City nog tagit en klar seger och avancerat till FA Cup-final.

Men det är vad det är och City får istället fokusera helhjärtat på Premier League och Champions League under säsongens sista veckor. På onsdag tar sig City an Brighton på hemmaplan.