Lagbanner
Fernando Liuz Roza lämnar City

Fernando Liuz Roza lämnar City

Tack för allt Fernandiho

Sommaren 2013 värvade Manchester City den då 28 -årige Fernandinho från Shakhtar Donesk. Förhandlingarna var sega och Ferna själv var väldigt angelägen att få igenom transfern så han efterskänte 4 miljoner GBP i innestående lön för att transfern skulle kunna genomföras. City betalade 34 miljoner pund för spelaren och det skulle visa sig vara en helt fantastisk investering.

Väldigt snabbt blev Fernadinho en av de ledande mittfältarna i Premier Leauge. Troligen är han en av de bästa defensiva mittfältarna som spelat i Premier Leauge.

Totalt blev det 383 matcher i Citytröjan och 26 mål. Även om det gick lite långsammare de senaste säsongerna så hade han ett stort inflytande på omklädningsrummet i sin roll som lagkapten.
Som alltid när legender lämnar klubben känns det en aning vemodigt när Ferna nu flyttar hem till Brasilien efter 17 år i Europa. Han avslutar sitt fotbollspelande i sin moderklubb Athletico Paranense.
Med sig hem tar med sig 5 premier leauge titlar, 1 Fa Cup, 6 ligacuptitlar och 2 Community Shield. Förutom dessa 14 titlar har han med sig 13 titlar med Shaktar där bland annat vinsten i UEFA Cupen 2008/09 ingår.

En annan som kommer vara saknad är hans son Davi som med sin keps på plats ovanpå det burriga håret ofta var bollpojke på hemmamatcherna. 

John Talbot2022-06-30 14:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester C