Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Manchester City

Fokus på säsongsavslutningen: Manchester City

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

John Talbot - Manchester City-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?
För City ser det tämligen ljust ut. Laget kämpar på tre fronter under slutet på säsongen. En intensiv maj månad väntar med flera uppskjutna ligamatcher och semifinalen i Champions Leauge mot Real Madrid. Och efter segern mot Sheffield United i FA-cupen så väntar final på Wembley mot Manchester United den 3 juni. 

Ni parkerar just nu på en första plats. Rimmar det väl med förhoppningarna inför säsongen?
- Målsättningen är alltid att konkurrera om titlarna i samtliga turneringar och främst att försöka vinna ligan.

Kommer laget uppnå sin målsättning?
- Det vet vi först när säsongen är slut. Marginalerna är alltid små på sluttampen, det räcker med ett par skador på nyckelspelare för att framgång ska vändas till motgång.
 
Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?
- Den största snackisen har naturligtvis kretsat runt Haaland som även blivit en frontfigur för Premier Leauge rent medialt. Annars har det varit mycket fokus på Jack Grealish som tagit stora steg i sin utveckling samt Joao Cancelos utlåning till Bayern München.


 
Vilken eller vilka spelare har överraskat positivt eller inte riktigt nått upp till sin nivå?
Som nämnts ovan så har Haaland och Grealish varit stora utropstecken. Dock måste lagets viktigaste och bästa spelare nämnas. Rodris betydelse är monumental för City och han spelar varje match och är alltid dominant.  Till sist så har Nathan Ake utifrån sina förutsättningar tagit stora steg framåt.

Besvikelsen ligger naturligtvis främst på Kalvin Phillips som inte startat i ligan och inte ens mot Sheffield när Rodri vilades fick han starta. Sedan har Sergio Gomez och Cole Palmer underpresterat, de håller Championship-nivå vilket medför att City enbart har 16 spelare som håller måttet.  
 
Slutligen, vilka vinner ligan, vilka kniper Europlatserna och vilka åker ur?
Hoppas att City vinner ligan på nytt. Europaplatserna avseende Champions League blir det nuvarande topp 4, medan Spurs och Liverpool får spela Europa Leauge. Conference Leauge står mellan Brighton och Aston Villa.  Ut åker Southampton, Nottingham och Leicester.
 

SvenskaFans.com2023-05-10 09:00:00

Fler artiklar om Manchester C