Lagbanner
Guardiola förlänger med City

Guardiola förlänger med City

Äntligen kom den nyhet som vi fans väntat på. Världens bästa tränare väljer att förlänga sitt kontrakt med City

Efter en tid spekulationer om Guardiolas framtid i media kom idag den nyhet som vi hoppats på. Pep väljer att förlänga sitt kontrakt med ytterligare 2 år till och med sommaren 2025.

Guardiola kom till City från Bayern Munchen 2016 och många experter trodde att han skulle stanna i klubben under maximalt 3 år. Dock verkar Guardiola snarast ha tankarna på att stanna och skapa en egen dynasti i City som kommer skriva in sig i historieböckerna under lång tid.

De resultat som City har under Guardiola talar sitt tydliga språk. Av de spelade 374 matcherna har 271 vunnits, 49 slutat oavgjort och 54 har förlorats. Vill man ha målgaranti ska man se på City som under Pep har ett målsnitt på 2,46 mål per match. Totalt har City under Guardiolas  6 säsonger vid rodret tagit 11 titlar.

Vidare har en lång rad av rekord satts under Peps tid i City bland annat så har City vunnit samtliga tre inhemska turneringar 2019 samt tagit 100 poäng i ligan under säsongen 2017/18.

Men Guardiola har även haft ett stort inflytande på den engelska fotbollen. Allt fler lag i Premier Leauge, Championship, Womens Super Leauge och inom ungdomsfotbollen väljer att spela en mer passningsorienterad fotboll. Detta syns tydligt när de gäller de unga spelarna som nu representerar England i ungdomslandslagen och A-landslaget. Omstöpningen från "sparka långt och smälla på a´la Big Sam" till teknikträning och en passningsorienterad fotboll har verkligen bidragit till Engelska klubbars och landslagets framgångar. Naturligtvis har fler utländska tränare än Pep bidragit till utvecklingen men han solklart stått för det största bidraget till fotbollen i England under de sista 5-6 åren.

Intervju med Guardiola nedan: ”Det finns mer att göra här”
 


John Talbot2022-11-23 15:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester C