Lagbanner

Guldbloggen CL

Dags för favorit i repris?

Frankfurt 2045 14/8: Guv
Snart dags för nästa flyg mot Lissabon och CL slutspel. Tyvärr inför ingen publik men någon måste ju vara Moonchester tänker jag. Annars är jag en grym fotograf/bisittare men med största sannolikhet blir det bara häng utanför, spelarbuss och lite glennsound. Men det är iaf sol och halvöppet samhälle men naturligtvis inte det jag hoppades när det blev klart med slutspel där och jag bokade minuterna efter.
Varför undrar en del? Lyssna på Nivas blogg om City 98/99 så lär ni er en del om vårt DNA och vår mentalitet. Det kommer fram lite småroligt kommentarer om var vi var när Redbull inte existerade osv men vi vann ligan 43 år innan PSG bildades och vi bildades själva som Manchester City innan något annat lag i slutspelet.
Med det sagt så återkommer jag från Lisboa. 

Lisboa 12:15 GMT: Guv
Lissabon, Lissabon, so much to answer for.
Eller inte, kom fram till pensionatet halv ett portugisisk tid dvs halv två svensk. Slängde in grejerna på rummet och gav mig ut på stan, mest för att hitta något lätt att äta och köpa dricka och läsk etcetera. Möjligtvis ta ett par glas på något mysigt ställe. Gick runt Alameda tunnelbana i en timme i alla riktningar utan att hitta något som var öppet utan det var helt dött. Kommer tillbaka dödstörstig och har inget att dricka och sen visade det sig att jag saknade tvål på det i annars rena rummet. Coronatider, inget att dricka och ingen tvål! Fanns iaf handsprit i den tomma receptionen som kunde var lösningen på båda problemen.
Idag har jag äntligen fått tvål men det verkar vara en bristvara då städerskan letade och sprang och sen kom med en halv flaska handtvål. Det är status nu men såg ett ställe igår som lovade kebab för 1 Euro så bara något är öppet så. Sen blir det väl dags att sätta sig in i förutsättningarna inför matchen. Just nu har jag ingen aning förutom att jag vet att vi vinner.

Lisboa 14:30 GMT: Guv
Ätit kebab, handlat lite och suttit ute i en ganska behaglig sol. Som en svensk högsommardag men det var tydligen 40 grader här nyligen. Idag är det tydligen också helgdag och Assumption Day vilket också betyder starten på sommarsemestrar i den här delen av Europa.
Sitter och läser på inför matchen och hittade följande från The Athletic angående historia och de kvarvarande lagen i CL. Värt att dela med er och jag återkommer senare med egna tankar men här Daniel Taylor:
No history? City won their first FA Cup 61 years before Liverpool. City’s first League Cup came 17 years ahead of Arsenal. Their first European trophy, the 1970 Cup Winners’ Cup, arrived before any of Liverpool’s. They broke the attendance record for the first time in 1924 and there are 116 years between the first and last of their major honours. Blackburn Rovers are the only club, on 118 years, with a longer span of success.
I could go on. Did you know King George V picked Hyde Road, City’s first ground, when he became the first monarch to attend a football match? That’s history, isn’t it? Or you could go even further back into the news archives to 1902, for example, when City were raising money to help a club called Newton Heath. Because if you know your history, you will know what became of Newton Heath (clue: they changed their name and moved into some place called Old Trafford).

Lisboa 17:15 GMT: Guv
Har gjort stan en sväng och laddar nu på rummet innan jag drar till arenan. Ingen aning om när spelarbusen kommer men gissar på 90 min innan avspark. Har kanske 20 min resväg så ska vara där innan. Ingen fotbollsfeber på stan alls, varken vid vatten eller i gamla stan men jag hade å andra sidan inte förväntat mig något direkt heller. Dock inte sett något om att CL spelas här förutom RB Leipzig reklam lite här och där.
Tror vi inte gör många förändringar sen sist men önskvärt vore David Silva in och Gundogan ut. Sen tror jag Phil Foden får kliva åt sidan till förmån för antingen Bernardo eller Mahrez. Förmodligen behåller Cancelo vänsterbacken även om Mendy är tillbaka efter avstängning. Som de flesta vet är Kun Agüero fortfarande skadad men ikväll ska vi klara oss utan han men det blir värre på onsdag mot BM.
Lyon har ändå spelat bra mot oss tidigare och vunnit på Etihad men gruppspel där vi roterar är inte samma sak som utslagsmatcher och vi är bättre på nästan alla positioner. Farligast förutom Mephis Depay är nog Houssem Aouar men ryktet går att han är på väg till oss så i så fall vet han sin plats. Annars är det kul att det går bra för Jason Denayear som aldrig fick chansen i City tyvärr. När jag träffade han i GBG innan Arsenal så lät han som att han inte trodde på det själv och med tanke på att Pep vill att spelarna visar go så var det nog aldrig nära. Tyvärr för det är en bra fotbollspelare.
Ska se om det händer något intressant vid arenan. Lägger upp nytt inlägg i så fall från mobilen.

Hotellet 2300 GMT: Guv
Bloggen gör som UEFA och domarna och stoppar huvudet i sanden så här kommmer 5 anledningar till att allt är bra ändå.
1) Försäsongen blir längre vilket är extra viktig ett Corona år
2) Vi slipper bua i två matcher till
3) BM är ändå ett svårt semimotstånd
4) Jag slipper Lissabon och kan åka till Spanien
5) Pep blir kvar tills vi vinner, vilket är viktigare än att han lämnar.

Annars var kvällen som matchen. Jag hade övertaget men kom inte in, var inte ens nära. Hade mycket spring i benen men träffade bara Goal journalisten 1 gång (plus en till iofs).
Lyon var osynliga utanför men om det vore en tävling om vilka som hade störst och trognast publik så hade vi vunnit på walk over. 
Men shit happens och nu är det över för i år, må nästa år regera.

Richard2020-08-15 23:15:00
Author

Fler artiklar om Manchester C