Lagbanner
Wanda Metropolitano, 2022-04-13 21:00

Atlético - Manchester C

Inför Atletico Madrid

Inför Atletico Madrid

Mot Madrid och världens bäst betalda busschaufför

Efter den synnerligen underhållande matchen mot Liverpool i söndags är det dags för City att ta sig an Atletico Madrid på nytt. Man kan knappast anklaga Atletico för att spela någon underhållande fotboll i det första mötet för en vecka sedan. Bussen stod stadigt uppställd under hela matchen.

Diego Simone är världens bäst betalda fotbollstränare med en årslön på 40 miljoner Euro. Varför då, är den stora frågan. Det är knappast för underhållningsvärdet som Atletico betalar denna galna summa eller att det hans fotboll skapar nya supportrar eller får sponsorerna att stå på kö. Dessutom hade oraklet den dåliga smaken att inte tacka för matchen efter förlusten på Etihad.

Matchen i Madrid kan bli tuff för City när det enligt uppgifter så kan tydligen Atletico både anfalla och skjuta skott mot målet på hemmaplan. Under helgen förlorade Madrid på bortaplan mot Mallorca med 1-0 och nu väntar City i returen.

Under Peps presskonferens så fick vi veta att både Ruben Dias och Cole Palmer åter är i träning med laget men troligen kommer morgondagens match för tidigt för de bägge. En som är tillbaka efter avstängning är Kyle Walker medan Jesus Gabriel är avstängd.

Att gissa startelvan är som vanligt svårt när det gäller Pep. Han har valt Gundogan i princip i samtliga Champions Leauge matcher men tyvärr tycker jag att han är i en svacka samtidigt som han inte fungerar så bra tillsammans med Kevin De Bruyne som är i toppform. Den stora frågan blir därför om Sterling eller Gundo startar matchen? Jag lutar åt Gundogan och att Foden och KDB får växeldra i den rollen som falsk nia.

En som bara startat 6 ligamatcher under säsongen är Fernandinho. Han ska ha uttalat att han kommer flytta tillbaka till Brasilien efter säsongen och avsluta sin karriär som spelare i en klubb där han kan få spela regelbundet. Inte oväntat och tyvärr helt logiskt när Dinho har det lite jobbigt med tempot vid 37 års ålder.

Möjligt lag:

                Ederson
Walker - Stones - Laporte - Cancelo
                 Rodri
            Gundo - Bernardo
       Mahrez- KDB - Foden

John Talbot2022-04-12 19:58:00
Author

Fler artiklar om Manchester C