Lagbanner
Etihad Stadium, 2022-04-20 21:00

Manchester C - Brighton

Inför Brighton
Blir det nya dueller mellan Jesus och Sanchez under onsdagen?

Inför Brighton

City skiftar fokus från Champions League och FA Cupen till Premier League igen.

Det är många bollar i luften just nu. Som om det inte är nog med alla matcher så rapporteras det från flera trovärdiga källor att City kommer värva Erling Haaland i sommar. Mer om det får det bli vid ett annat tillfälle, men vi kan inte komma ifrån att en striker är något som City i princip har saknat de två senaste säsongerna.

City ska försöka komma tillbaka till vinnarspåret efter förlusten i FA Cupens semifinal mot Liverpool. Att det blev förlust och uttåg där är inte mycket att säga om. Liverpool hade ett betydligt enklare motstånd på pappret i Champions League än vad City hade och kom utvilade och laddade till Wembley. City kom dit slitna och roterade på flera positioner. I kombination med att det gjordes ett par individuella misstag så stod Liverpool som segrare med 3-2 till slut.

Det är dock få Citysupportrar som har lidit nämnvärt över det uttåget. Nu är det fullt fokus på de två tyngsta titlarna. Ett dubbelmöte i Champions Leagues semifinal mot Real Madrid stundar och i kombination med det en stenhård titelstrid mot Liverpool i Premier League.

Under onsdagskvällen är fokus helt och hållet på Premier League då City ställs mot Brighton. Helt väntat besegrade Liverpool totalt uddlösa Manchester United under tisdagskvällen. Det resulterar i att Liverpool, med en match mer spelad än City, leder ligan med två poäng. Även fast vi alla räknar med att City ska besegra Brighton på hemmaplan, så finns det absolut inget utrymme för något snedsteg. Det ska sägas att City under våren har kryssat mot både Southampton och Crystal Palace i viktiga ligamatcher. Det är sådant som händer, men ska det bli ligaguld i maj har laget inte råd med sånt.

Gissad elva
Ederson
Cancelo, Dias, Laporte, Ake
De Bruyne, Rodri, Bernardo
Mahrez, Foden, Sterling

Det finns ett par osäkra kort inför tisdagens match. Kyle Walker kommer definitivt inte att spela. Han har fortfarande bekymmer med skadan han ådrog sig mot Atletico Madrid. Vidare är Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan och Ruben Dias osäkra och Guardiola kommer undersöka under onsdagen om de är redo för spel.

Brighton är i form
City brukar tycka om att möta Brighton på hemmaplan, eftersom laget aldrig har förlorat det mötet på Etihad Stadium. På elva hemmamatcher har City vunnit nio och kryssat två. Vidare har City gjort minst fyra mål mot Brighton i fyra av de sex senaste mötena.

Brighton befinner sig ganska bekvämt i mitten av tabellen. De har 40 poäng och har gott om avstånd både till Europaplatserna och till nedflyttningsstriden. Ingenting tyder dock på att de har tagit en tidig mental semester. De två senaste omgångarna har laget besegrat Tottenham och Arsenal vilket imponerar.

Senaste startelvan:
Sanchez
Veltman, Dunk, Cucurella
Lamptey, Gross, Bissouma, Caicedo, Trossard
Mwepu, Mac Allister

Matchen sparkar igång klockan 21:00 och sänds på Viasats utbud.

Oskar HanssonOrreHans2022-04-20 00:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester C