Lagbanner
2020-09-30 20:00

Burnley - Manchester C

Inför Burnley i Ligacupen
The kids are alright!

Inför Burnley i Ligacupen

Manchester City åker den korta vägen till Turf Moor för att försvara sin titel.

Matchen i Söndags mot Leicester gick åt helvete och det skulle kunna vara sånt som händer i början av en säsong utan försäsong och med halva truppen skadad. Lägg till 3 straffar och dåligt försvarsspel och man kan nästan bortförklara förlusten. Men ändå inte och att släppa in 5 mål är en katastrof. Däremot en engångskatastrof och inget som kommer att hända igen så om alla tar och lugnar ner sig lite så blir det nog bra.
Ett taggat City lär vilja revanschera sig mot Burnley om det inte var för att över halva laget kommer att vilas. Spelschemat är tufft och vi måste prioritera och rotera. Personligen älskar jag att se våra juniorer spela och jag tar nästan hellre en förlust med ett rent U-20 lag än att vi ställer upp med bästa elvan och därmed riskera fler skador och slitningar inför helgens match mot Leeds.
Frågan är hur Pep resonerar då han i förra omgången sa att vi skulle spela reserver/juniorer endast men ändå hade vi ett antal ordinariespelare med. Nu är läget ungefär detsamma då någon har kommit tillbaka från skada och några nya är borta av olika anledningar. Ruben Dias som blev officielt klar igår kommer inte vara spelklar men det känns som att det är en kanonvärvning och personligen ser jag hellre han än Kalibaly eller andra det har talats om. Rätt ålder och inställning plus att han har de flesta attributen för att lyckas spelmässigt både i PL i stort och i ett Pep-lag.

Så hur kommer backlinjen se ut. Nicolas Otamendi är ju borta nu plus att John Stones är skadad igen. Aymeric Laporte är på väg tillbaka efter Corona och lär få starta med unge Taylor Harwood-Bellis och eventuellt med Erik Garcia på högerbacken då Kyle Walker måste få vila och Cancelo är skadad. Aleks Zinchenko satt på bänken i helgen och måste ersätta Benjamin Mendy. Tyvärr har vi ingen ung ytterback (som inte är utlånad) som pushar för en plats i laget och dessutom spelade U-21 match igår så vi vet på förhand vilka som är tillgängliga av de yngre och där finns ingen ytterback.

Däremot spelade varken Cole Palmer, Adrian Bernabe (skadad?) eller Jayden Braaf så räkna med att de är med i truppen. Tommy Doyle och Liam Delap får nog räknas som A-lagsspelare i det här läget och de kommer att starta. 
Frågan är sen vilka av seniorerna som fyller ut platserna och förutom Ferran Torres (knappt senior) så tror jag Fernandinho och Mahrez startar då Rodri och Phil Foden (knappt senior) måste få vila lite inför helgens match. Bernardo Silva är förhoppningsvis redo för en plats på bänken men knappast mer efter sin skada.

Laget: Steffen
Garcia, Harwood-Bellis, Laporte, Zinchenko
Doyle, Ferandinho, Palmer
Mahrez, Delap Torres

Så hur går det i vår egen cup? Går vi mot fjärde raka! titeln eller ska vi vara nöjda med att vi förlorar? Alldeles oavsett så tror jag på en jämn match och det skulle inte förvåna om det gick till straffar och där har vi en märklig förmåga att alltid vinna. Ingen aning om Zach Steffen är en bra straffräddare men han är knappast sämre på det än Ederson så mitt tips är 1-1  (Delap) och att vi vinner på straffar med Steffen som stor hjälte!

Richard2020-09-30 11:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester C