Lagbanner
Etihad Stadium, 2020-12-05 16:00

Manchester C - Fulham

Inför Fulham

Inför Fulham

Tre poäng är det enda som gäller.

Efter tisdagens match mot Porto som var en uppvisning i ineffektivitet väntar Fulham på hemmaplan i ligan. Guardiola har intygat att nu är det fullt fokus på ligan sedan gruupsegern säkrats i Champions League. 

Först ut är mötet med Fulham som är nykomling i ligan efter att ha tagit den sista platsen efter kvalvinst mot Brentford. Fulham har haft det tufft i ligan så här långt och lyckas de förnya kontraktet med nuvarande trupp så måste det anses vara en bragd.

City har fortfarande Sergio Aguero på skadelistan med en knä som svullnar upp efter belastning. Dock sa Pep på presskonferensen att Kun åter är i träning och att han snart kommer vara tillbaka på planen. Den resterande truppen är helt frisk vilket kan behövas med tanke på alla matcher under december månad.

Många spelare stod över matchen mot Porto och rimligen är det bara Ederson, Rodri och Sterling som kommer att starta matchen på lördag. En som haft det tungt under hösten har varit Sterling som haft det lite svårt både med målskyttet och skapandet av målchanser. Sterling är nog den i truppen som saknar Merlins trollkonster mest av alla i City. För Sterling var det många gånger bara och spela bollen till Silva och springa så kom bollen tillbaka på foten i full fart. Hoppas att det lossnar för Raheem som i mitt tycke överarbetar med för många tillslag på bollen i nuläget.

Skall City avancera i tabellen i aspirera på toppen av tabellen så är det enbart seger som gäller.

Troligt lag:
                  Ederson
Walker - Stones -Laporte - Mendy
                  Rodri
            KDB - Gundogan
   Mahrez - Jesus - Sterling
 

John Talbot2020-12-04 14:59:00
Author

Fler artiklar om Manchester C