Lagbanner
2023-06-10 21:00

Manchester C - Inter

Inför säsongsavslutningen mot Inter

Inför säsongsavslutningen mot Inter

City åker till Istanbul för att försöka vinna Champions League

Det är det 29 april regnet strilar ned över Praterstadion i Wien. Francis Lee utmanar två spelare på vänsterkanten och bryter in i planen och avlossar ett tungt högerskott som målvakten räddar men inte bättre än att Neil Yuong kan slå in returen till 1-0 för City mot polska Gornik Zabrze och året är 1970.

Det har nu gått 53 år sedan City vann sin enda titel i Europa och då handlade om den gamla hederliga Cupvinnarcupen som lades ned efter säongen 1998/99 och ersattes av Europa Leauge.

Kanske är det dags nu för en ny ännu större titel när City ställs mot Inter i lördagens final av Champions Leauge. City har varit uppe i en tidigare final för två år sedan som dessvärre förlorades mot en uppställd buss i form av Chelsea.
Nu kanske det är dags att bryta ny mark och vinna Champions League där City går in som storfavoriter.

Dock lär det inte bli någon enkel seger för Inter har gått som tåget under våren och ser man till deras sista tolv matcherna sedan slutet på april så har man vunnit elva av dessa och endast förlorat mot Napoli och då åkte man på en utvisning efter 41 minuters spel vid ställningen 0-0.

För Citys del så känns det som om formen toppades den 17 maj när City krossade Real Madrid och därefter har laget varit i någon form av viloläge tills FA Cup finalen i förra veckan. Dock har det sett ut som om spelarna var extra påkopplade i samliga matcher av Champions under innevarande säsong. Speciellt märkbart var detta under hösten när ganska energifattinga matcher i ligan följdes av urladdningar i Europa.

City har inga skadade spelare utan hela truppen var med på planet till Istanbul. Den enda som stått över några träningar under veckan är Kyle Walker något som han själv skämtat bort med att han behöver vila när han håller på att bli gammal.

Den här gången tror jag inte att det blir några förändringar i startelvan jämfört med laget som vann FA Cupen förra lördagen. Ska man peka på några viktiga punkter för att lyckas vinna matchen så är det att City lyckas sätta in den första pressen och att man likt matchen mot Real Madrid snabbt kan återerövra bollen. Hade det varit en final med två matcher så hade jag varit helt övertygad om att City ska vinna matchen men när det gäller enstaka matcher som har sin egen historia så vet man aldrig vad som kan hända.

Troligt lag:
             Ederson
Walker - Stones - Dias -Akanji
             Rodri
        KDB-Gundogan
Bernardo - Håland- Grealish

John Talbot2023-06-10 08:22:00
Author

Fler artiklar om Manchester C