Lagbanner
Etihad Stadium, 2022-04-10 17:30

Manchester C - Liverpool

Inför Liverpool
Cancelo, Grealish och Foden hoppas på seger

Inför Liverpool

Under söndagseftermiddagen väntar en riktig ödesmatch när City tar emot Liverpool på Etihad Stadium.

Klockan går mot 17:30 och nerverna börjar göra sig påminda. Även fast Premier League inte avgörs i och med den här matchen, så lär den vara betydelsefull avseende vem som till slut vinner ligan. City har inför matchen en poängs försprång på Liverpool och då är förutsättningarna glasklara. Vid vinst tar laget ett språng bort från Liverpool och leder med fyra poäng inför de sju sista omgångarna. Vid oavgjort är läget oförändrat, men ännu en omgång närmare säsongsslut. Vid förlust är det helt plötsligt fördel Liverpool inför säsongsavslutningen och City ligger efter med två poäng.

Båda lagen befinner sig i ett intensivt matchande då även Champions Leagues slutspel går på högvarv parallellt med Premier League. City fick jobba stenhårt för att besegra ultradefensiva Atletico Madrid med 1-0 på hemmaplan medan Liverpool vann med 3-1 borta mot Benfica. För båda lagen väntar returer på onsdag kväll.

Jurgen Klopp och Pep Guardiola var mysiga och snälla mot varandra på respektive presskonferens inför matchen. Klopp sa att Guardiola är världens bästa manager och Guardiola sa att City aldrig hade varit så här bra utan rivaliteten med Liverpool. Sedan vet vi väl att båda lär stå och gapa och skrika på varandra när matchen väl blåses i gång. Då kommer det vara slut på myset. Den som brukar vara mest osympatisk i detta skrikande är helt klart Klopp.

Min elva
Ederson
Walker, Stones, Laporte, Cancelo
Bernardo, Rodri, De Bruyne
Mahrez, Foden, Grealish

Ruben Dias är fortfarande skadad och han hade naturligtvis startat om han hade varit frisk. Annars tror jag Guardiola kommer ställa upp med bästa möjliga elva. Målvakt, försvar och mittfält vågar jag säga är ganska givna. I fronttrion skulle jag bli förvånad om Mahrez och Foden inte startar, men på Grealish position skulle lika gärna Sterling eller Jesus kunna få chansen.

Liverpool ställde upp med följande elva mot Benfica
Alisson
Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson
Keita, Fabinho, Thiago
Salah, Mané, Diaz

Som vanligt när det vankas match mot Liverpool hoppas vi att det bästa laget vinner och att inte bussattacker, domarskandaler eller VAR-skandaler spelar någon roll. Det känns alltid sportsligt säkrare när matchen spelas på Etihad Stadium så jag ser fram mot matchen med tillförsikt. Matchen sparkar igång klockan 17:30 och sänds på Viasats utbud av kanaler.

Oskar HanssonOrreHans2022-04-10 11:21:48
Author

Fler artiklar om Manchester C