Lagbanner
2022-03-01 20:15

Peterborough - Manchester C
0 - 2

Inför Peterboruough
Fergies son, noll poäng

Inför Peterboruough

Mot Wembley

Veckomatch i FA-cupen som fortsätter devalveras av förbundet med veckomatcher, borttagna omspel och sviktande publik. Naturligtvis inte lätt att konkurrera med den populärare ligacupen men ändå tragisk utveckling. City är vidare till femte omgången efter enkel lottning mot Fulham och Swindon (båda segrar med 4-1), Peterborough är vidare efter hemmasegrar mot Bristol Rovers (2-1) och QPR (2-0). 

Peterborough hör i år hemma i championship men ligger sist och 8 poäng från säker mark.  Championship är möjligen för hög nivå för Fergies son som är tränare och laget har de senaste 20 säsongerna spenderat 13 i league one, 3 i league two och endast totalt fyra i championship varav detta tycks bli den tredje nedflyttningen. Det var för övrigt Darrens pappa som började devalvera cupen då han prioriterade jippot med klubblags-VM. 

Peterborough är okänt motstånd då vi aldrig mött dom i ligaspel och endast en gång tidigare i cupsammanhang, 1981 i FA-cupens femte omgång. Den gången vann vi med 1-0 på bortaplan.

Allt annat än seger är naturligtvis en flopp men med Liverpool nära i ligan finns det också behov att rotera spelare. Peterborough har 11 raka utan seger i ligan med endast 2 av dessa oavgjorda. På sista sju har man en poäng och endast ett mål framåt. 

Steffen är borta så oklart om Carson får en välförtjänt chans eller om det blir Ederson. Oavsett skulle ett insläppt mål vara ett nederlag mot ett impotent motstånd. I övrigt är det svårt att gissa elvan, men det är troligt att Ake, Zinchenko, Fernandinho och Jesus startar. Även Grealish lär få speltid efter sin skada. Förhoppningsvis kan någon junior också få en startplats. 

Matchen slutar 3-0 och City är klara för kvartsfinal. 

Måns2022-03-01 11:07:37
Author

Fler artiklar om Manchester C