Lagbanner
2020-08-07 21:00

Manchester C - Real Madrid

Inför Real Madrid
The last dance

Inför Real Madrid

Inför tomma läktare skall Champions League avslutas i en form av miniturnering. Det kan knappast vara av sportsliga skäl som turneringen färdigspelas. Nu vill jag att City överraskar mig och går vidare till minicupen i Lissabon.

Det var den 26 februari som Manchester City överaskande vann på bortaplan mot Real Madrid i det första mötet av två i 1/8-dels finalen.

Under mitten på mars skulle returen ha spelats i Manchester en match som varje City supporter såg fram i mot. Att få höra publikens busvisslingar när korruptionens hymn spelas upp tillsammans med de anti-uefa banderoller som vi laddat upp med inför returen missar vi helt när matchen skall spelas utan publik 162 dagar senare. Dock har City gått en match mot de korrupta och vunnit den i CAS som är idrottens skiljenämd. De skriver bland annat i domen att UEFA:s utredning är gjort i "Bad Faith" något som knappast överaskar och två veckor efter domen blir FIFA:s ordförande Infantino med bakgrund i UEFA häktad misstänkt för korruption. Tyvärr är kulturen inom förbunden helt förkastlig och snart skall vi alla få ta del av detta faktum när fotbolls VM skall spelas i Qatar 2022. 

Att matchen i Manchester skall spelas helt utan publik gör att i mina ögon har City inte längre någon större fördel av att spela på hemmaplan. Det blir som vilken träningsmatch som helst med ekande tomma läktare.
När vi mötte Real i Madrid hade de haft lite sviktande form men efter omstarten av ligan så gick de som tåget och vann 10 raka ligamatcher som säkrade titeln i La Liga. Den spanska ligan slutade den 19 juli en vecka innan den engelska och det kanske kan ge City en liten fördel i returen.

Men tyvärr så har City haft problem mot kvalificerat motstånd under hela säsongen primärt beroende på avsaknaden av komptetenta mittbackar efter Laportes tragiska skada i slutet på augusti månad.

Men även City har gått bra efter uppehållet och vunnit 8 av de 10 spelade ligamatcherna och endast släppt in 4 mål med Laporte tillbaka i laget. Defensiven blir väldigt viktig i mötet med Real men framförallt att spelarna har mod och vågar tro på sig själva.
Det går inte att bortse ifrån att erfarenheten från viktiga matcher på den här nivån är väldigt viktig så i min bok är Real Madrid favoriter att gå vidare trots att City vunnit det första mötet.

Real Madrid kommer till England utan lagkaptenen Sergio Ramos som är avstängd efter utvisningen i februari. City har som alla vet Aguero på skadelistan och även Benjamin Mendy avstängd p.g.a antalet gula kort.

Det är alltid väldigt svårt att gissa hur Guardiola tänker sig formera startelvan. För egen del så tror jag mig inte ha lyckats en enda gång under de fyra säsongerna som han tränat klubben.
Rimligen borde detta vara den sista kampen för "the old guard" så jag tror att både Fernandinho och David Silva kommer att starta matchen.

Troligt lag:

                 Ederson
Walker - Fernandinho - Laporte - Cancelo
                  Rodri
          KDB - David Silva
     Mahrez - Jesus - Sterling

Matchen visas i Viasat med start klockan 21:00
 

John Talbot2020-08-07 10:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester C