Lagbanner
St Mary's Stadium, 2022-03-20 16:00

Southampton - Manchester C

Inför Southampton
Vi hoppas på gladare blickar under söndagen

Inför Southampton

Under söndagseftermiddagen riktas Citys fokus mot FA Cupen och Southampton.

City inledde veckan på ett tungt sätt. De skapade chans på chans borta mot Crystal Palace men bolluslingen ville inte in. Det blev till slut 0-0 och två dyrbara poäng tappades. Värre skulle det bli för på onsdagskvällen ställdes Liverpool mot Arsenal på bortaplan. Det fanns ju ändå vissa förhoppningar om lite hjälp från Mikel Artetas gäng. Men icke sa Nicke. Liverpool tog till slut en klar seger med 2-0 och nu lever guldstriden i allra högsta hugg. City har bara en poängs försprång på Liverpool.

I FA Cupen har City haft en behaglig resa hittills. De började med att besegra Swindon strax efter nyår. Efter det har det blivit behagliga vinster mot Fulham och Peterborough. Southampton på bortaplan kommer så klart vara en svårare utmaning än de City har ställts mot hittills.

Min elva:
Steffen
Walker, Stones, Laporte, Cancelo
Bernardo, Rodri, De Bruyne
Mahrez, Grealish, Foden

Bortsett från målvaktspositionen är det här den starkaste elvan Guardiola kan ställa på benen. Kanske blir det någon rotering utöver Steffen. Men Guardiola brukar visa största möjliga respekt för FA Cupen och han tar säkerligen Southampton som en svår utmanare. Dessutom väntar efter söndagens match ett landslagsuppehåll. Men kanske får någon av Ake, Zinchenko, Fernandinho och Gundogan chansen.

Southampton gör vad vi kan begära
Southampton har gjort en bra säsong, varken mer eller mindre fram till nu. I Premier League ligger de på 10:e plats, 13 poäng till nedflyttningsstrecket och 15 poäng upp till en Europa League-plats. Det är väl där man som utomstående förväntar sig att Southampton ska vara. På vägen fram till söndagens möte har Southampton besegrat Swansea, Coventry och West Ham.
Southampton ställde senast upp med den här startelvan:

Forster
Walker-Pieters, Bednarek, Salisu, Perraud
Armstrong, Romeu, Ward-Prose, Elyounoussi
Smallbone, Adams

Matchen sparkar igång klockan 16:00 och sänds på Viasats utbud.

Oskar HanssonOrreHans2022-03-19 16:11:56
Author

Fler artiklar om Manchester C