Lagbanner
Etihad Stadium, 2022-03-09 21:00

Manchester C - Sporting

Inför Sporting
Bästa spelaren i portugisiska ligan

Inför Sporting

Avslaget som vanligt i åttondelen

Kvällens match ser ut att bli lika spännande som returmötet mot West Ham 2014 i ligacupen. Sporting Lissabon, som de heter precis som AIK Solna har sitt namn, skämde ut sig i första matchen och släppte in fem på hemmaplan samtidigt som Pedro Porro insåg att han aldrig kommer bli tillräckligt bra för City. Att Sporting inte hör hemma i CL står helt klart och UEFA-Lennart har mycket att svara för efter att ha utökat mästarcupen till ett reklamjippo där alla ska med. CL i nuvarande form intresserar bara tonåringar och Liverpoolsupportrar och kanske även United om de skulle snubbla sig vidare. Det är bara att konstatera att det inte finns 16 tillräckligt bra lag i Europa för att motivera åttondelsfinaler vilket naturligtvis dödar det mesta av intresset för oss som kan mycket.

Även om bortamålsregeln plockats bort ska kvällen mest bestå av 90 minuters transportsträcka mot kvartsfinalen och spelarna får en chans att jogga ner efter dominansen i derbyt. 

Ett tätt spelsechema ger utrymme för viss rotation förutom i backlinjen. Pep har sagt att Ake inte riskeras för tidigt efter sin skada och Dias är redan borta och Walker är avstängd. Cancelo är sjuk och Pep har till och med funderat på en fri roll åt Ferna på högerbacken vilket kan bli matchens enda höjdpunkt. Av rotationsspelarna saknas i övrigt Palmer och Steffen. Troligen står Brunen över en startplats för att inte riskera avstängning vid ett gult kort till. 

Matchen borde rimligen ge speltid åt 1 eller 2 juniorer även om det var ont om detta i fa-cupen mot Peterborough.
Gissningsvis blir det en trist historia med ett par mål och även om Sporting gör två blir det aldrig spännande. 

Gissad elva:
Ederson
Ferna Laporte Mbete Zinken
Gungan Rodri Foden
Mahrez Jesus Grealish
 

Måns2022-03-09 10:45:40
Author

Fler artiklar om Manchester C