Lagbanner
Estádio José Alvalade, 2022-02-15 21:00

Sporting - Manchester C

Inför Sporting Lissabon
Super Mario från mötet med Sporting i Europa League som spelades i mars 2012

Inför Sporting Lissabon

Dags för City att varva upp när laget åker till Lissabon för första mötet med Sporting i slutspelet av säsongens Champions League

City åker till Portugal för att möta Sporting i årets slutspel av Champions. Sporting spelade i helgen seriefinal i ligan mot Porto på bortaplan. Matchen slutade 2-2 efter att Sporting tappat en 2-0 ledning. Men efterspelet handlade mer om de 9 gula korten och de 5 röda korten i matchen. Sportings mittback Sebastian Coates med förflutet i Liverpool drog på sig sitt andra gula kort efter 48 minuter men i slutsekunderna hettade det till rejält och att Portos veteran Pepe var i händelsernas centrum är väl knappast en överaskning och det hela ledde fram till två röda kort för vardera lag. Men det slutar inte här utan Sportings ordförande anklagar Porto för att deras funktionärer attackerat honom och att ha stulit hans plånbok och mobil

Sporting tog sig till slutspel i en grupp med suveräna Ajax som vann samtliga matcher i gruppen. Det omvända stod turkiska Besiktas för som förlorade samtliga matcher så inbördes möten med Dortmund avgjorde till Sportings fördel efter en 3-1 vinst på hemmaplan.
City kommer vara favorit men Sporting är ett starkt hemmalag och duktiga i kontringsspelet så det gäller för City att vara påkopplade och sätta in förstapressen så de inte kommer in bakom backlinjen med tidiga inspel. City har en utlånade spelare i Sporting i form av den spanske högerbacken Pedro Porro som gjort det så pass bra att Real Madrid sägs vara intresserade av spelare.

För Citys del har spelet i de sista ligamatcherna varit lite på tomgång. Spelarna har en växel till och den måste man lägga in nu när motståndet blir vassare i de kommande matcherna.

Tyvärr deltog inte Grealish eller Jesus på dagens träning så tyvärr är de inte aktuella för spel under morgondagen och Kyle Walker är som bekant avstängd så det blir ett decimerat City med många unga spelare på bänken som tar sig an Sporting.
Den stora frågan är om John Stones kommer starta som högerback eller om Oleksander Zinchenko startar som vänsterback? För egen del så lutar jag åt att det blir Zinken som gjorde en av sina bästa matcher på länge mot Norwich.

Troligt lag:
                 Ederson
Cancelo - Dias - Laporte - Zinken
                 Rodri
          Gundogan - Bernardo
        Mahrez - KDB - Sterling

 

John Talbot2022-02-14 16:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester C