Lagbanner

-

Inför Spurs

Inför Spurs

Sena tester avgör vilka som blir mittbackar mot Spurs

Onsdagens match i ligacupen mer eller mindre definerar årets säsong. City har ett stort spelövertag, missar chanser i parti och minut och motståndarna gör mål på sin första och ofta enda chans.
Det var precis så mötet mellan City och Spurs såg ut i augusti månad. Det var en av de värsta utspelningar jag sett och City har 24 avslut mot Spurs 2 och hur slutar matchen? Jo, naturligtvis 2-2.
Bägge avsluten mot mål går naturligtvis i mål och att VAR klev in och rånande City på vinstmålet gjorde inte livet roligare.

Nu är det ny match på bortaplan mot Tottenham som i likhet med City haft det tungt så här långt under säsongen. En del av förklaringen är troligen konflikten mellan Spurs starke man Levy och Pochettino. Den gode Pochettino ville ha makten över spelarövergångarna något som Levy inte ville släppa. Mauricio var tidigt ute och pratade i pressen om att han enbart var "first team coach" och inte manager. Den 20 november anonserades att Pochettino sparkas och att Jose Mourinho tar över. Initialt under de första 5 matcherna fick Mou med sig resultaten men sedan har det hackat betydligt.

Naturligtvis kan man argumentera för att City inte har så jättemycket att spela för och att Spurs borde vara mer motiverade. Men det är inte så Guardiola ledarskap fungerar. Spelarna skall i hans värld vara vara ödmjuka, jobba stenhårt för laget och alltid försöka vinna nästa match. Det är så man skapar en vinnarkultur. Snacket om att City skall prioritera cuperna och släppa ligan stämmer inte om man läser om vad Guardiola och Citys sportliga ledning står för i The Barcelona Way av prof. Damian Hughes.

Den stora frågan till matchen mot Spurs är om de skadade spelarna som testas under matchdagen kommer kunna vara med eller inte? Det skall vara ett stort frågetecken för Fernandinho och Mendy medan det är större förutsättningar för Laporte att kunna spela från start

Nästa fråga blir vilka som skall vara mittbackar mot Spurs? John Stones har verkligen hamnat efter Otamendi i hackordningen och senast valde Pep att flytta ned Rodri som mittback istället för att spela John Stones.

Man kan även konstatera att den gode Raheem Sterling är i rejäl svacka och borde vilas.När det gäller Leroy Sane så är han åter i full träning med laget och han kan vara aktuell för spel efter vinteruppehållet.

Troligt lag:
                 Ederson
Walker - Rodri - Laporte - Zinchenko
                 Gundogan
          KDB - David Silva
   Mahrez - Aguero - Bernardo

Matchen visas i VIasat Premium med start kl 17:30


 

John Talbot2020-02-01 18:19:00
Author

Fler artiklar om Manchester C