Lagbanner
Jesus vandrar vidare

Jesus vandrar vidare

Jesus Gabriel byter Manchester mot London

Jesus Gabriel kom till Mancheter City som 19-åring från Palmerias i Brasilien. Redan under sommaren 2016 var transfern klar men City väntade till i januari 2017 med  att "ta hem spelaren".
Då hade han redan debuterat för det brasilianska landslaget under hösten så det var med höga förväntaningar han kom till City. Det talades om att han skulle konkurrera ut Aguero som startspelare.
 
Jesus gjorde snabb succé och gjorde skäl för de 27 miljonerna pund som spenderades för hans underskrift. Han spelade 10 matcher och  gjorde 7 mål under sitt första halvår i City så Pep var nöjd och uttalade sig med att "det är som att köpa en vattenmelon", du vet aldrig vad man får när han fick frågan om Jesus framgångar.

Under säsongen 2018 drabbades han av en skada som höll honom borta från spel under en tid. Jesus gjorde alltid stabila insatser för City och han jobbar stenhårt och tar många löpningar för att skapa ytor till andra spelare men konkurrera ut Aguero det kunde han inte. Han förblev "andrastriker" i City och när väl Aguero på grund av skador var otillgänglig för spel under säsongen  2020/21 så började Pep spela med falska nior mer eller mindre regelbundet så Jesus hamnade på bänken.

Väl tillbaka till 2021/22 så talade Jesus om för oss alla att han vill spela på en högerkant och inte centralt i planen. Nu ska det bli andra bullar och Jesus började säsongen riktigt bra men sedan visade det sig att Mahrez var betydligt bättre i denna position.
Jesus fick smaka mycket bänk och under mars månad talas det om att Arsenal med sportchefen Edu började uppvakta spelaren med 1 år kvar på kontraktet.

Jesus avslutar säsongen lysande och bidrar verkligen under den sista månaden av säsongen. Men en månad i början och en på slutet skapar inte en helhet så det är rätt av Jesus att gå vidare i karriären.

Han styrka är det hårda jobbet för laget men tyvärr tycker jag inte riktigt att han har förmågan att skapa farligheter på egen hand en mot en. Totalt blev det 95 mål på 236 matcher så det är en riktigt bra spelare som Arsenal kommer att förfoga över, men i City så har han nått sitt maximum.

Tack för allt och lycka till i Arsenal.

John Talbot2022-07-04 21:31:00
Author

Fler artiklar om Manchester C