Lagbanner
Manuel Akanji till City

Manuel Akanji till City

Något så ovanligt som en "deadline day transfer" sker hos Man City när mittbacken Manuel Akanji köps loss från Dortmund

Manchester City har under de sista 10 åren varit väldigt noggranna med att planera och rekrytera den trupp som tränaren ska ha till sitt förfogande i god tid före seriestart.
Ett lite undantag var möjligen Ruben Dias som kom in väldigt sent i samband med ett inbyte av Nicholas Otamendi för två säsonger sedan.

Nu får vi plötsligt en ny mittback i truppen och kvalificerade backar har vi ont om men det är främst ytterbackar som saknas. Dock har de fyra mittbackar som vi förfogar över en ganska besvärande skadehistorik. För närvarande är Aymeric Laporte borta efter en knäoperation till och med mitten på september och Nathan Ake har i vanlig ordning problem med krånglande ljunskar eller baksida lår. Men det stoppar inte där utan John Stones har en diger historik bakom sig med reahabteamet och Ruben Dias var under våren borta i två månader med en baksida lårskada.

Det är med andra ord en back-up som City värvat i form av den Schweiziska landslagsspelaren Manuel Akanji från Dortmund för 15 miljoner GBP. Spelaren hade ett år kvar på sitt kontrakt med Dortmund men han hade förlorat sin plats i startelvan med ankomsten av Niklas Sule från Bayern och Nico Schlotterbach från Freiburg.

Manuel har skrivit på ett 5-års kontrakt med City och kommer att bära tröja 25. När det gäller hans kvaliteter som spelare så ska han enligt uppgift vara en passningssäker mittback.

Välkommen till City!

John Talbot2022-09-01 12:45:00
Author

Fler artiklar om Manchester C