Lagbanner
Mateo Kovacic ansluter till City

Mateo Kovacic ansluter till City

Den mångsidige och rutinerade mittfältaren Mateo Kovacic är klar för City

Som väntat så ersätter City Ilkay Gundogan med den den erfarna Mateo Kovacic från Chelsea. Spelaren som hade 1 år kvar på sitt kontrakt med Chelsea kostar 25 miljoner GBP samt ytterligare 5 miljoner i så kallade add-ons.
Det får ses som en billig penning för en så pass bra spelare. För egen del har jag alltid ansett att Mateo varit Chelseas bästa spelare under de senaste säsongerna. Ska man jämföra honom med Gundogan så kan även han spela i flera positioner på mittfältet. Han klarar både den defensiva rollen som den offensiva men han är inte lika målfarlig som Ilkay men det kanske är något som Guardiola lyckas locka fram.

Kovacic har varit med länge i toppfotbollen. Redan som 16-åring slog han igenom i Dynamo Zagred och två år senare flyttade han till Inter där han stannade i tre säsonger. Därefter följde en flytt till Real Madrid där han bland annat var med om att vinna Champions Leauge vid tre tillfällen med Real innan det 2018 blev dags att flytta till London och Chelsea.

För Chelsea blev det 221 matcher och han var med om att vinna både Europa Leauge och Champions Leauge med londonlaget innan det nu blir en flytt till Manchester.
Sedan tillkommer alla framgångar med det Kroatiska landslaget med VM finalen 2018 och nu senast bronspengen 2022. Totalt har Mateo gjort 95 landskamper för Kroatien.

Han kommer ta över tröja nummer 8 efter Gundogan.

Välkommen till City!

John Talbot2023-06-28 08:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester C