Lagbanner
Oprövad ytterback till City

Oprövad ytterback till City

Den unge Sergio Gomez kommer att ersätta Oleksander Zinchenko som ett alternativ som vänsterback. Om han är mogen för Premier Leauge känns högst tveksamt.

Sergio Gomez är fostrad i Barcelonas akademi och han spelade som vänsterytter i Spaniens lag som gick till final i U17 VM 2017. Väl där förlorade man mot England där en viss Phil Foden gjorde två mål och 2 assist.

Men Sergio blev utsedd till turnerings näst bästa spelare efter Foden. Som så många andra unga spelare så växte tuppkammen efter turneringen och Barcelona byttes mot Dortmund i Tyskland. Under  2018-19 blev det endast 2 matcher i A-laget. Därefter skickades han ut på lån till Spanska Huesca under ett par säsonger. 

Inför den förra säsongen snappades Gomez upp av Vincent Kompany och Anderlecht för 2 miljoner Euro. Vincent gjorde om spelaren till vänsterback och nu lossnade det rejält för honom. Det blev 40 matcher och 6 mål i den Belgiska ligan. City värvar Gomez för 11 miljoner GBP och ursprungligen ryktades det att spelaren skulle lånas ut till Girona i den spanska högstaligan men nu ska han tydligen bli kvar i City.

Frågorna är många när det gäller spelaren. Visst kan man konstatera att han spelat i samtliga spanska landslag från U16 till U21 och totalt har det blivit 54 landskamper, vilket talar för viss kvalitet men det är skillnad på den Belgiska ligan och Premier Leauge. Den andra frågan är om han är bättre än den 18-årige Josh Wilson-Esbrand som enligt Pep kommer vara kvar i City.

Till sist så är man undrande över varför City inte tar in en etablerad ytterback när klubben enbart förfogar över två ytterbackar i form av Joao Cancelo och Kyle Walker. Dessa spelare kan knappast klara av och spela två matcher i veckan och det är 26 matcher i Champions och Premier Leauge som ska klaras av till och med den 12 november.

Sergio kommer att bära tröja 21 vilket känns högst tveksamt i min bok. Det är två tröjnummer som är heliga för min del. Dels nummer 8 (Colin Bell) och därefter 21 (David Silva) men det känns även konstigt att se Phillips i tröja 4 och Grealish i nummer 10.

Vi får hoppas att scoutingen av Gomez är lyckad!

John Talbot2022-08-16 10:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester C