Lagbanner
Pannick on the Streets of London

Pannick on the Streets of London

Nej, det här handlar inte om matchen Arsenal - Manchester City. Det slaget kan sluta hur som helst men i slutändan kommer vi stå som segrare.

Så var det dags igen för den tiden på året då man ska försöka misskreditera Manchester City FC. Som ni vet så kom det ett pressutlåtande från Premier League för en vecka sedan att man på över 100 punkter försöker sätta dit Manchester City för att ha brutit mot diverse ekonomiska Fair Play regler. Att de orkar men också att de har mage att göra detta.

En kort bakgrund. Häromåret försökte UEFA göra samma sak efter att Der Spiegel (källan?) hade läckt email om MCFC. De som låg bakom det då var delvis samma gäng som nu, dvs de lagen som sett sig förbisprungna av MCFC. Samma lag som inte hade några problem förr att spendera mest, roffa åt sig mest, betala sig själva mest. Vi pratar typ United, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Barca, Juventus och PSG men även mindre lag som Burnley!. Jag kan utan problem kalla oss mer av en traditionsrik klubb än flera av de men av någon anledning anser de sig ha rätten att ifrågasätta vår enormt framgångsrika affärsmodell och support.

Så vad anses vi ha gjort fel? Jag var insatt i UEFA ärendet men inte lika mycket nu för det är ju ännu mer påtagligt att lag som tidigare nämnts plus Arsenal och Tottenham med flera vill skaffa sig en fördel. Lex, Sätt dit de bästa för något och vi har en chans, spelar mindre roll varför. Låt mig påminna om att många av dessa lag har ägare som är mer kapitalistiska än vi. Lag som förväntar sig utdelningar eller avkastning i form av högre värde på klubben den dag det realiseras. Go for it säger jag som själv är kapitalist och liberal (vilket ligger i vår DNA, fråga @manchesterliberalen) men samtidigt uppväxt som supporter på Norra Stå så full koll tillskillnad från många andra hur man styr en fotbollsklubb. Eller varsågod, kom och ifrågasätt så berättar jag vad Manchester Citys ägare gör för klubben, supportrarna och staden. Man kan tycka vad man vill om muslimska oljestater (Jag är både kritisk men även aktieägare) men kom inte och påstå att ert fotbollslag styrs på ett bättre sätt med mer omtanke för folket?

Har aldrig träffat någon som föredrar the Glazers men å andra sidan så träffar jag sällan Unitedfans i Manchester. Denna helg var inget undantag. Efter att ha tagit en daytripp i lördags och en reality check från 25 år sedan i Blackpool så var jag i förrgår på City – Aston Villa. Om matchen kan ni läsa på annat håll (Panik in the streets of Birmingham) och eventuellt även om publikens reaktioner. Det är vi mot fucking resten och det är egentligen det sista ni andra vill.

Den briljanta bannern Pannick on the Streets of London som refererade både till Smithslåten men främst vår nya pissdyra advokat i London Lord Pannick, (mer om han finns att läsa på the Athletic) som kommer sänka PL som City sänkte UEFA. Då blev vi friade även om vi fick böter för att vi inte samarbetade som de ville vilket är svårt når de utgår ifrån att vi är skyldiga innan vi prövats men vi tycker annorlunda.

För övrigt tyckte jag att låten Panic var sådär när den kom för typ 35 år sedan för jag var Depeche och New Romanantic och tyckte mest, ursäkta ordvalet, att Morrissey var något av en fjolla. Idag är jag en av få som backar Morrissey och tycker att fjollor får leva sitt bästa liv hur dom vill. Jag önskar bara att de och andra tyckte detsamma om Manchester City (vilket iofs Canal St Blues gör).
Jag måste nu få in i texten på något sätt att original The Guvnor, Mickey Francis kom fram och började snacka med mig först (viktigt!) och mitt sällskap avdelning lika barn osv. Men han var rejält mycket mer full än senast vi hängde så kan ha varit en tillfällighet. Det gav mig i alla fall mod att senare på kvällen gå fram och byta några ord med vår målvaktstränare Xabier M som hängde med någon annan Xavier som jag inte kände igen men de verkade båda förvånade över att det var målvaktstränaren som var av intresse. Han är ju ändå något av ikon när det handlar om den målvaktsskolan han och Pep förespråkar.

Vad är då anklagelserna undrar ni? Ja mest en massa dravel och mycket samma som tidigare. Vi ska ha spenderat för mycket, blåst upp sponsorintäkter och inte samarbetet. Till det säger jag, jaha, och samt varför? Alltså, även om vi är skyldiga vilket jag inte tror (och bevisligen inte var hos UEFA) så bryr jag mig knappt. Ni alla scousers, cockney reds med flera kan läsa Aftonbladet och tro vad ni vill men vi har i värsta fall försökt tänja gränserna men sen gjort det alla gör eller vill göra. Våra ägare är för smarta för att göra bort sig och varför skulle de?

Läste t.ex en sammanställning av vad Chelsea, Newcastle och City spenderat under sina tre första transferfönster efter övertagandet. City då och Newcastle nu låg lika medräknat inflation medan Chelsea då hade spenderat dubbelt så mycket för att inte tala om Chelsea nu Då var jag ändå glad att Chelsea tog upp kampen med United när Roman tog över. Varför är folk så avundsjuka idag? Har någon kollat PSGs transfers och löner som är överlägset störst i världen? Barca är ett korthus och Juventus!? Manchester City å andra sidan har det näst bästa transfernettot i världen senaste året, dvs kostnader minus intäkter. Lägg till att vi av tradition är större än både Chelsea och PSG så vad ger de rätten?

Så vad händer nu? Även om vi i princip är oskyldiga så läste jag en kommentar som beskrev det bra: Om man kastar över 100 pilar mot en darttavla på måfå så kommer någon träffa Bulls-Eye. Vi kommer säkert få någon typ av lindrigt straff för att PL måste visa att de menar allvar och vi kommer att betala för att slippa skiten men borde vi acceptera det? Ska vi bli smutskastade om och om igen eller som Pep sa på presskonferensen anses vara skyldiga av en enig (united/scoutse) presskår innan vi är dömda?

Så medan vi får lite böter så har ni gjort oss och laget mer taggade än på länge. Vi kommer fight to the end och när domen kommer om ett par år så har vi vunnit flera titlar till. Inget direkt kommer att hända då så ni haters kommer bli besvikna men säg att det mot förmodan skulle bli hårda straff, tror ni vi bryr oss på riktigt? Då har ni missförstått allt med Manchester City Football Club vilket kanske är det som skiljer oss från er andra glory hunters. Under tiden kommer vi börja med att sprida panik på gatorna runt Emirates på onsdag kväll och sen blir vi svårstoppade.

City is going down with a billion in the bank….

 

Richard2023-02-15 10:29:44
Author

Fler artiklar om Manchester C