Lagbanner
We got Guardiola (CAS remix)!

We got Guardiola (CAS remix)!

I måndags kom det väntade beskedet från CAS att de häver Citys avstängning från CL. Igår höll Pep Guardiola presskonferens och han höll inte direkt tillbaka i sin kritik.

Vi som litar på vår sportsliga ledning och som läst på lite om argumenten som UEFA kom med blandat med vetskapen om vad som egentligen ligger bakom blev lättade ja, men inte förvånade över CAS beslut i måndags.
Vi visste att det skulle komma en del okunniga kommentarer ifrån allt från Grodan Boll till armchair supportern framför tangentbordet men något förvånande så bestämde sig större delen av iaf den svenska journalistkåren att plötsligt hävda att de vet bättre än CAS. Inkvoterade journalister och glorifierade hobbyskribenter utan en susning om Citys bokslut eller för den delen förståelsen bakom varför UEFA går i storklubbarnas led. Varför kan man fråga sig när de själva tenderar att hålla på Manchester United, Liverpoo eller Chelsea (eller just därför) som alla gått samma väg som City men tidigare. Dessa människor är oftast för ett fritt företagande också så att de glorifierar FFP är likställt med hyckleri. Min åsikt om FFP är att det aldrig borde existerat men när det väl gjort det så är jag glad att vi följt bestämmelserna, vilket nu är bevisat.

Pep Guardiola och tidigare Ferran Sorriano samt Khaldoon Al Mubarak har hela tiden sagt att vi vill få till en oberoende granskning där vi kan bevisa vår oskuld och sen komma till avslut i hela den här frågan. Tyvärr är det inte så i medias och motståndarlags ögon vilket fick Pep igår att mer än någonsin stå upp för sitt City och samtidigt såga belackarna. 
Pep svingade mot både Jörgen Klopp, som ironiskt nog sa sig inte förstå FFP och som dessutom tränar ett lag som tidigare blivit dömt för att ha brutit mot FFP, samt Jose Mourinho som tyckte allt var skandal och att City skulle blivit avstängt oavsett. Mourinho som själv är dömd för skattebrott och som inte hade några problem med att spendera Abramovitch pengar i Chelsea eller spanska skattebetalares pengar i Madrid. Även Arsene Wenger fick sig en släng av Peps frustration men framför allt sågade han Javier Tebas som är den frispråkige ordföranden för La Liga som alltid har problem med City men aldrig med exempelvis Barcas finansiering av sina jätteförvärv.

Tror ni att det räckte så? Inte en chans för Pep var i högform och sågade de som nu går under namnet the hateful eight och som är diverse topplag i Premier League (och Burnley) som alla kontaktade UEFA för att se till så att City blev avstängda i väntan på dom. De trodde nog att City ville dra ut på det hela men så agerar inte en oskyldig eller i alla fall inte en som fått nog av skitsnacket.
Vidare gick han in på att många lag genom åren spenderat pengar utan att få skit (och här fick  Manchester United höra att de överspenderat på Alexis Sanchez och Harry Maguire och att vi inte har råd då vi följer FFP) och att det är dags att ta oss på allvar och ge oss samma rättvisa möjlighet som alla andra.

Det som kanske gjorde oss Cityfans mest stolta var dels hans upprepade konstaterande att vi förtjänar detta och att skitsnacket måste sluta:
It would be nice, but I don’t think so. What happened in recent years, how many times people came to our club to whisper about us. I would love it to finish, I would like to say to these kinds of people, “Look into our eyes and say something face to face,” and then go to the pitch and play on the pitch and after, if they beat us, don’t hesitate, I will shake their hands and we will congratulate them. But they lost off the pitch. They have to go on the pitch and try to beat us.
I said many times here, if we did something wrong we accept our ban from FIFA, UEFA, Premier League, FA. But we can defend ourselves — I guess — and yesterday was a great day for football, not a bad day for football, because it showed that we play by the same rules that all the elite clubs in the Premier League and Europe play by. If it was the opposite we could not play in the Champions League next season but we can play it next season because what we have done is right. It was proper. That’s why they have to accept it, go on the pitch and play against us there.


Men också att han tog upp vår historia och allt från Colin Bell till Maine Road (och Joe Hart?) och att vi fans förtjänar att City tas på allvar. Slutligen så talade han om alla som arbetar hårt i klubben från ledning och neråt och att vi kommer växa år för år för att vi förtjänar det.
På frågan om sin egen framtid så levererade han också ett klassiskt citat att även om vi hade blivit degragerade till League 2 så hade han varit här nästa år men att resten får vänta till efter säsongen. Han menade på att vi kommer klara oss väl i framtiden (som tidigare under Mancini och Pellegrini) även utan han men en kvalificerad gissning baserat på det som Pep sa igår så kommer det dröja ytterligare flera år. De klubbar som i den här striden varit emot oss kommer knappast få se Pep som sin tränare någonsin.

Cause we got..
Guardiola!
 

Richard2020-07-15 16:58:57
Author

Fler artiklar om Manchester C